Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit vigyek a kórházba az...

Mit vigyek a kórházba az anyakönyvi kivonat kiállításához?

Figyelt kérdés
A gyerekem a válásom utáni 300 napon belül fog megszületni és az a törvény hogy a volt férjem nevére kell kerüljön hiába más az apa, csak birosági per által kaphaja majd meg a pici az apja nevét.Ezt viszont csak szülés után lehet elkezdeni.Ebben az esetben milyen papír alapján fogják anyakönyvezni a gyerekemet, házassági anyakönyvi kivonatom már nincs mert válásnál elvették a biroságon, szoval nem tudom mi lesz.SOS
2010. nov. 8. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha elváltatok, és nem a volt férjed az apa, nem kell, hogy az ő nevére kerüljön!!Nem kell házassági anyakönyvi kivonat sem, hisz már nem is érvényes.Ami kell:személyi ig-od, lakcímkártyád, és egy apasági nyilatkozat a gyerek apjától.A barátnőm is csak élettársi kapcsolatban volt, amikor megszületett a lányuk, vitt apasági nyilatkozatot, és így került a párja nevére.Azt viszont nem tudom, hogy ezt hol kell intézni.
2010. nov. 8. 11:09
 2/13 anonim ***** válasza:

Hát ilyet még nem hallottam... elvi lehetetlenség amit írsz... pont azért, mert nincs házassági anyakönyvi kivonat-vagyis nem él, és akik nem házasok , az apasági nyilatkozat alapján anyakönyveznek. ha ilyen nincs, az anya vezetéknevét kapja meg a kicsi-később persze módosítható.

De ebben a szülő kórházat kérdezd meg, az az illetékes.

Amúgy kinek a nevét fogja megkapni a kicsi?

2010. nov. 8. 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia

Ha mind ezt ki akarjátok kerülni akkor össze kell házasodnotok.

Nekem február végén mondták ki a válást a fellebbezési jogunkról lemondtunk így egyből jogerőre is emelkedett,elmentünk az anyakönyvvezetőhöz majd írtunk egy kérvényt a jegyzőnek (illetéket kell fizetni),hogy a 30 napos házasság előtti várakozási időponttól tekintsenek el.3 nap múlva mehettünk a jegyzőhöz a papírért majd az anyakönyvvezetőhöz aki már másnap össze adott volna minket,de 1 hetet vártunk a dologgal mert még tanuk is kelletek szóval március elején összeházasodtunk és április elején megszületett a lányunk. Szóval a 300 napos és szülés utáni bírósági macerát egy esküvővel ki lehet játszani.Mikor én voltam ilyen helyzetbe sokan ezt itt nem tudták és szerintük ez nem így van majd felkerestem az anyakönyvvezetőt és elmondta a tutit,hogy újra kell házasodnom és egyből nem a volt férjem nevén lesz a gyerek aki nem is az övé.

2010. nov. 8. 11:11
 4/13 anonim ***** válasza:

11.11-es vagyok.

Az elsőknek nagyon nincs igazuk....Ha házas voltál és válás után nem telt el 300 nap akkor semmit se ér az apasági nyilatkozat!Más ha nem voltál házas és más ha eltelt volna 300 nap. A neten simán utána lehet nézni,hogy semmit se ér ilyen esetbe az apasági nyilatkozat

2010. nov. 8. 11:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát elsőknek elárulom hogy épp ma beszéltem a hivatalban az illetékessel és bizony ő is megerősítette hogy a volt férj nevére fog kerülni a gyerek.Összeházasodni most még nem tudunk bizonyos okobol amit nem neveznék most meg. a lényeg hogy akkor most mi alapján is fogják anyakönyvezni a gyermekemet??????
2010. nov. 8. 11:19
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja a másodiknak irnám hogy az édesapja nevére szeretném tenni de jelenleg ez lehetetlen. ( házasodni sajnos nem tudunk még jo darabig)
2010. nov. 8. 11:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát ha az újraházasodás kilőve akkor nem is tudom...meg kell kérdezni az anyakönyvvezetőt,hogy ilyenkor mit vigyél.. Elvileg a házassági anyakönyvi kivonat már nem érvényes,de lehet ettől függetlenül a baba miatt kiadják (nálunk fizetni kell érte).

Tényleg jobb és biztosabb ha a hivatalba jársz utána.Vagy erről nem mondtak semmit mikor ott voltál?

2010. nov. 8. 11:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem volt férj nevére fog kerülni és ha lezajlott az apasági, akkor kerülhet a valódi apuka (a jelenlegi párod) nevére csak. Sajnos tényleg így van, hogy ha nem telt el a válástól a biztonsági idő, akkor a volt férj nevére írják, bármit is teszel. Semmit nem ér itt egy apasági nyilatkozat.
2010. nov. 8. 11:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát ez elég érdekes, amit írsz. Mi házasok vagyunk a férjemmel, és a kórház kikötötte, hogy vigyek friss anyakönyvi kivonatot, különben az én nevemre anyakönyvezik a gyereket. Ha nincs kivonat, akkor mi alapján írják a volt férj nevére? Ez vicc!
2010. nov. 8. 12:08
 10/13 A kérdező kommentje:
Ez sajnos nem vicc ez egy létező és már igen régi törvény. Erről először a rokonomtól hallottam én is a terhességem elején, náluk is ez volt és majd egy évbe telt nekik mire a lányuk az igazi apja nevére került( azért huzodott el ennyire mert a volt férje egyszerüen nem ment be a biroságra aláírni egy vacak papírt)És ez már 11 évvel ezelőtt történt.
2010. nov. 8. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!