Mit vigyek a kórházba az anyakönyvi kivonat kiállításához?
Hát ilyet még nem hallottam... elvi lehetetlenség amit írsz... pont azért, mert nincs házassági anyakönyvi kivonat-vagyis nem él, és akik nem házasok , az apasági nyilatkozat alapján anyakönyveznek. ha ilyen nincs, az anya vezetéknevét kapja meg a kicsi-később persze módosítható.
De ebben a szülő kórházat kérdezd meg, az az illetékes.
Amúgy kinek a nevét fogja megkapni a kicsi?
Szia
Ha mind ezt ki akarjátok kerülni akkor össze kell házasodnotok.
Nekem február végén mondták ki a válást a fellebbezési jogunkról lemondtunk így egyből jogerőre is emelkedett,elmentünk az anyakönyvvezetőhöz majd írtunk egy kérvényt a jegyzőnek (illetéket kell fizetni),hogy a 30 napos házasság előtti várakozási időponttól tekintsenek el.3 nap múlva mehettünk a jegyzőhöz a papírért majd az anyakönyvvezetőhöz aki már másnap össze adott volna minket,de 1 hetet vártunk a dologgal mert még tanuk is kelletek szóval március elején összeházasodtunk és április elején megszületett a lányunk. Szóval a 300 napos és szülés utáni bírósági macerát egy esküvővel ki lehet játszani.Mikor én voltam ilyen helyzetbe sokan ezt itt nem tudták és szerintük ez nem így van majd felkerestem az anyakönyvvezetőt és elmondta a tutit,hogy újra kell házasodnom és egyből nem a volt férjem nevén lesz a gyerek aki nem is az övé.
11.11-es vagyok.
Az elsőknek nagyon nincs igazuk....Ha házas voltál és válás után nem telt el 300 nap akkor semmit se ér az apasági nyilatkozat!Más ha nem voltál házas és más ha eltelt volna 300 nap. A neten simán utána lehet nézni,hogy semmit se ér ilyen esetbe az apasági nyilatkozat
Hát ha az újraházasodás kilőve akkor nem is tudom...meg kell kérdezni az anyakönyvvezetőt,hogy ilyenkor mit vigyél.. Elvileg a házassági anyakönyvi kivonat már nem érvényes,de lehet ettől függetlenül a baba miatt kiadják (nálunk fizetni kell érte).
Tényleg jobb és biztosabb ha a hivatalba jársz utána.Vagy erről nem mondtak semmit mikor ott voltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!