Melyik a legminőségibb, ellenőrzött bolti tej 1 éves babának?
1 éves kor, az jó, a tápszergyártók fújják fel a dolgot, hogy minél később adjunk nekik tejet, hagy vegye csak a szülő a tejitalt 3 éves korig...
Nekem a védőnő és a doki is azt mondta, hogy 1 éves kora után lehet kezdeni, 13 hónapos korára kaphatja rendesen a tejet, mármint nem híggitva, de forralva. De ha jól tudom, akkor magas zsírtartalmúval kell kezdeni, a 3,5%ost javasolták nekünk. Igaz, mi falun lakunk, így házi tejet kap (TSZ-ből hordja az apósom, innen viszi az alföldi tejipar is a tejet), de azt is jól felforralom.
Szia!
A 1,5%-os tejet felejtsd el. Ha mindenáron tejet szeretnél neki adni (tudom, szeretnéd, a nyavaját, muszáj), akkor 2,8%-osat adj neki, kezdetben vízzel hígítva. Szerintem a legjobb az ESL technológiás, ennek nincs olyan mű íze, 21 napig jó. Ebből általában a nagy neveknek is van, de pl. van belőle spar-os, tesco-s is. Na, olyat mi nem veszünk, mert ára kb. ugyanannyi. A lidl-ben lehet viszont kapni a PILOS márkájút, az 171 Ft körül szokott lenni.
Abban viszont igaza van az egyik válaszolónak, hogy ha senki nem iszik tejet a babán kívül, akkor érdemes kalkulálni, mert lehet, hogy rosszabbul jártok a tej-kiöntéssel (nekem van egy becsípődésem, a felbontás után max. másnap kapja meg a gyerek), viszont mi sok tejet fogyasztunk.
Ami még eszembe jutott:
A mülleres cuccok (tápszer, tejpép, babaital) szerintem nagyon jók, a baj viszont az, hogy kevés müller üzlet van. Vagy fel kell jól tankolni belőle vagy gazdaságtalan a szállítási költsége. Viszont egy jó tanács: ami a másik válaszoló gyerekének meg az enyémnek ízlett, nem biztos, hogy a tiédnek is fog, szóval először csak egy dobozzal vegyél.
Bocs, nem olvasom végig a válaszokat, de ha utánaszámolsz, rájössz, hogy nem jön ki sokkal többre a tápszer/tejital, mint valami normálisabb (már ha lehet ezt manapság egyáltalán tejre mondani) bolti tej!
Jobb ilyen piciknek a tejital, hidd el ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!