Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik a legminőségibb,...

Melyik a legminőségibb, ellenőrzött bolti tej 1 éves babának?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs pénzünk babatejre... :(
2010. nov. 8. 10:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

1 éves kor, az jó, a tápszergyártók fújják fel a dolgot, hogy minél később adjunk nekik tejet, hagy vegye csak a szülő a tejitalt 3 éves korig...

Nekem a védőnő és a doki is azt mondta, hogy 1 éves kora után lehet kezdeni, 13 hónapos korára kaphatja rendesen a tejet, mármint nem híggitva, de forralva. De ha jól tudom, akkor magas zsírtartalmúval kell kezdeni, a 3,5%ost javasolták nekünk. Igaz, mi falun lakunk, így házi tejet kap (TSZ-ből hordja az apósom, innen viszi az alföldi tejipar is a tejet), de azt is jól felforralom.

2010. nov. 8. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia!

A 1,5%-os tejet felejtsd el. Ha mindenáron tejet szeretnél neki adni (tudom, szeretnéd, a nyavaját, muszáj), akkor 2,8%-osat adj neki, kezdetben vízzel hígítva. Szerintem a legjobb az ESL technológiás, ennek nincs olyan mű íze, 21 napig jó. Ebből általában a nagy neveknek is van, de pl. van belőle spar-os, tesco-s is. Na, olyat mi nem veszünk, mert ára kb. ugyanannyi. A lidl-ben lehet viszont kapni a PILOS márkájút, az 171 Ft körül szokott lenni.

Abban viszont igaza van az egyik válaszolónak, hogy ha senki nem iszik tejet a babán kívül, akkor érdemes kalkulálni, mert lehet, hogy rosszabbul jártok a tej-kiöntéssel (nekem van egy becsípődésem, a felbontás után max. másnap kapja meg a gyerek), viszont mi sok tejet fogyasztunk.

2010. nov. 8. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:

Ami még eszembe jutott:

A mülleres cuccok (tápszer, tejpép, babaital) szerintem nagyon jók, a baj viszont az, hogy kevés müller üzlet van. Vagy fel kell jól tankolni belőle vagy gazdaságtalan a szállítási költsége. Viszont egy jó tanács: ami a másik válaszoló gyerekének meg az enyémnek ízlett, nem biztos, hogy a tiédnek is fog, szóval először csak egy dobozzal vegyél.

2010. nov. 8. 11:39
 14/20 anonim ***** válasza:
11:25-ös! Merre laksz, ha nem titok.? Csak mert tőlünk is az alföldi tejipar viszi a tejet.
2010. nov. 8. 11:55
 15/20 anonim ***** válasza:

Bocs, nem olvasom végig a válaszokat, de ha utánaszámolsz, rájössz, hogy nem jön ki sokkal többre a tápszer/tejital, mint valami normálisabb (már ha lehet ezt manapság egyáltalán tejre mondani) bolti tej!

Jobb ilyen piciknek a tejital, hidd el ...

2010. nov. 8. 11:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg nem javasolják 2 éves korig a tehéntejet, mert bár a babatej is abból készül, de az legalább "emberbarátibb", és az összetétele sokkal előnyösebb egy kisgyermek szervezetének, mint a natúr tehéntej.
2010. nov. 8. 12:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Én is a mülleres Bebivita tejitalt veszem a kisfiamnak, és 1090 Ft egy dobozzal. Sokáig elég, pedig az esti adagjába egy kanállal még többet is teszek bele, mint kellene, hogy picit sűrűbb, laktatóbb legyen. Tényleg nem sokat spórolnál azon, ha ehelyett minőségibb tejet veszel, kábé ugyanannyiba jönne ki. Már csak azért is, mert a tartósítottat senki nem ajánlja, a nem tartós tej meg 2-3 nap alatt megromlik. És ha nem iszik sokat a gyerkőc, akkor bizony öntheted ki. Ha meg ti is azt isszátok, akkor pláne nem olcsóbb.
2010. nov. 8. 12:25
 18/20 A kérdező kommentje:
1000 köszi, holnap megyek is a Müllerbe!
2010. nov. 8. 12:33
 19/20 anonim ***** válasza:
A Mülleres ötletet én is köszönöm. A Mildibé tejital 1800 ft, tehát ezen az áron már majdnem 2 müllereset tudok venni.
2010. nov. 8. 13:31
 20/20 anonim válasza:
Az én kisfiam is a mülleres bebivitát issza.Előtte anyatejes volt és mivel éreztem,hogy már nem elég neki,amit szopizik,kipróbáltam egy két tápszert,egyiket sem itta meg.A tápszer kérdést fel is adtam és mivel már csak 3 hete volt az 1 éves szülinapjáig,gondoltam kipróbáljuk a babatejet.És óriási örömömre,kiürült az üveg.Most viszont szépen lassan a főzelékekkel hozzászoktatom a tejhez(ami szigorúan 3,5-es és nem tartós),egy ici picit felvizezve.Ja és próbaképp kaptunk egy adagra valót a nestlé junior tejitalból és az sem úgy csúszott mint a bebivita.Ugyhogy hajrá müller!:-)))))))
2010. nov. 9. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!