Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik benzinkúton kapható a...

Melyik benzinkúton kapható a legminőségibb benzin?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy különböző benzinkutakon más és más minőségű benzin kapható, ami ugye a fogyasztáson és hosszú távon az autó motorikus állapotán is nyomot hagyhat.

A kérdés tehát az lenne hogy melyik a legminőségibb? (pl: Shell, OMW, MOL, GP, Agip stb ...)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. márc. 6. 17:04
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

"különböző benzinkutakon más és más minőségű benzin kapható"

Sajnos rosszak az értesüléseid, Magyarországon MINDEN benzinkút a MOL-tól kapja ugyanazt a minőségű benzint, ez esetleg csak pár nyugati benzinkúton térhet el (OMV), de azt sem veszed észre, annyira nagy eltérés nincs és nem is lehet. Szóval csak a prémiumbenzinek minősége tér el, abban talán a Shell a legjobb.

2011. márc. 6. 17:13
 2/41 anonim ***** válasza:
OMW
2011. márc. 6. 17:14
 3/41 anonim ***** válasza:

olyan nincs, hogy OMW, tanuljátok már meg!!

Az OMV, és mellesleg náluk van szerintem a legjobb benzin.

Főleg itt nyugaton, mivel itt Ausztriából hozzák :)

Az autóm és a motorom is carrera 95-tel megy már jó pár éve és semmi gond nincs velük, persze ez nem csak a benzinen múlik

2011. márc. 6. 17:29
 4/41 A kérdező kommentje:

Igen gondoltam hogy jönni fog ilyen válasz is, hogy a Mol szállítja az alapbenyát mindenkinek. Ezt magyarázd meg az autómnak is, mert literekben mérhető a vállalatok közötti fogyasztás.

Az, hogy az alap ugyanaz, attól még az adalékokat a kutaknál adagolják hozzá.

2011. márc. 6. 17:40
 5/41 anonim ***** válasza:

Engedd meg, hogy ezt kétségbe vonjam:

"literekben mérhető a vállalatok közötti fogyasztás."

Itt mérési, vagy másféle hiba van, ez lehetetlen...

2011. márc. 6. 17:50
 6/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetetlen. Mondjuk a noname 95-ös és a méregdrága prémiumok között én is tapasztaltam. Persze ehhez nem árt valami komolyabb motor.
2011. márc. 6. 18:08
 7/41 anonim ***** válasza:
Metro-s vagy Auchan kutas 95-tel is ugyanúgy elvisz A ból B be az autó mint a Carrera95 meg még sok méregdrága benzinnel, lehet a noname benzinből 0,5 vagy 1 literrel többet eszik, de annak literje vagy 25 ft-al is olcsóbb mint a luxusbenziné.
2011. márc. 6. 18:40
 8/41 anonim ***** válasza:
64%
Én az Agip benzinre esküdtem, de mióta kapható a kúton E85 azóta keverik a 95-tel, azóta nem tankolok ott, azóta csak olyan helyen ahol nem lehet E85-öt kapni, azt talán nincs keverve.
2011. márc. 6. 18:42
 9/41 A kérdező kommentje:
17:50-nek: Ezt teljesen biztosra mondom. Nyugodtam próbáld ki. Ha régebbi autód van akkor is ki tudod számolni, nem kell mindig az elektronikai kütyükre hagyatkozni. Kigyullad a szintjelző lámpa, elmész tankolni, lenullázod az órát és ismét addig mész amíg ki nem gyullad. Természetesen ugyan annyit tankolva. Nézd meg melyikkel hány kilométert mész el. Persze tudom lehet eltérés vezetési stílusban és városi illetve országúti használatban is. De ugyan azt az útvonalat megtéve (138 km vegyesen városban és orszagúton) teljesen eltérő fogyasztást produkált az autó nem beszélve a teljesítmény változásról és a nehézkes alapjáratról.
2011. márc. 6. 19:18
 10/41 anonim ***** válasza:

lukoil :P

na jó

omv, shell meg esetleg a mol

2011. márc. 6. 19:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!