Melyik a legminőségibb, ellenőrzött bolti tej 1 éves babának?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs pénzünk babatejre... :(2010. nov. 8. 10:47
1/20 anonim válasza:
Szerintem bármelyik dobozos ultrapasztőrözött tej megteszi!Igaz nemtudom lehet e ennyi idősen tejjel itatni, én nem adtam a lányomnak anno.Nem azért mert nemlehet, stb, csupán mert anyatejes volt,így fel sem merült a tej kérdés!De szerintem miért is ne lehetne most hogy így belegondolok.Hisz a bébiétel amit minap vettem a kisfiamnak, az túróval volt, és 6 hónapos.
2/20 anonim válasza:
2 éves koráig ne adj neki tejet, sem tejterméket, mert még laktózérzékeny lesz. Vegyél neki tápszert, ebbe tehetsz is kakaót és akkor lesz kakaóital. Nem éri meg kockáztatni!
3/20 anonim válasza:
Szia. Szerintem szinte minden bolti tej ugyanolyan. Úgy értem alig van benne valami igazi tej. Én falun lakom, és az egyik ismerősünktől vesszük a házi tejet. Összehasonlítva az állagukat, és az ízüket tekintve is óriási a különbség. Kislányom még csak 9 hónapos, de ha eljutunk oda, hogy már adhatok neki tejet, én biztos hogy házit veszek, és vízzel hígítom. De ha bolti, akkor én a Mizo-ra szavaznék és abból is a 1,5%-osra kezdetnek. Lehet a tápszerben több a zsírtartalom, mint a bolti tejben. Mi most a Mildibé 3as banános tápszert próbáltuk ki, ugyanis abbahagyta a szopizást egyik napról a másikra. És ez ízlik neki. Esetleg ez is kipróbálhatják, 1évesnek is lehet adni. Szép napot!
4/20 A kérdező kommentje:
Ez jó, itt mindenki azt hajtogatja, hogy 1 éves korig nem lehet tehéntejet kapni, most meg már 2 éves korig nem lehet?
2010. nov. 8. 11:01
5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de mint említettem, ilyen 3.000-es tételek sajna nem férnek bele az anyagi keretünkbe.
2010. nov. 8. 11:02
6/20 anonim válasza:
2. válaszolónak írnám!A normál tápszer tehéntej alapú, illetve minden tápszer, kivéve a tejmentes. Én laktózérzékeny voltam, és nem azért mert korán kaptam tejet. És ha hajlamos a baba a laktózérzékenységre, akkor az bizony a tápszertől is kijöhet. Ha már kapott tápszert, és nem lett baja, akkor 1 éves kor után meg lehet próbálni a tejet, hígítva először. A tejtermékek pedig mint a túró, joghurt, kefír, sajt nem tartalmaz laktózt, ugyanis erjedéssel keletkeznek, és az erjedés során a tejcukor távozik a tejtermékből. Szóval ha tápszert kap 1éves kor után, szinte ugyanott van, mintha bolti tejet adna higítva. Ha pedig nem a laktózra, hanem a tejfehérjére érzékeny valaki, akkor nem ehet tejterméket egyáltalán. De ha a családban nem fordult elő allergia,akkor kicsi az esélye, hogy a babánál legyen.
7/20 anonim válasza:
Amúgy a 3.válaszoló voltam. Értem, tehát a 3000Ft is sok. Akkor pedig a másik varriáció amit írtam. De ha nagyon bizonytalan vagy, akkor kérdezd meg a dokitokat. De én is 1éves korról tudok.
8/20 anonim válasza:
Szia! Sajnos nem vagyok jártas a tej-márkákban, de hozzászólnék a költség oldalához, ha nem bánod.
Mi Mülleres tejitalt veszünk, egy doboz 1000 Ft körül van, és csaknem 4 liter ital jön ki belőle. Azaz 250 Ft körül van egy liter.
Na most ha megveszel valami igazán minőségi tejet, az sem sokkal olcsóbb. Ráadásul sem én, sem a férjem nem iszunk tejet, így valószínűleg valamennyi a lefolyóban végezné belőle.
Szóval én nem az allergia miatti félelem miatt várok még egy kicsit a tejjel, hanem mert nekünk így gazdaságosabbnak tűnik.
9/20 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, megírnád, melyik ez a tejital? Köszönöm! :)
2010. nov. 8. 11:20
10/20 anonim válasza:
Bebivita Kindermilch, Müllerben kapható, 500 g-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!