Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szopizás közben szinte "vonagl...

Szopizás közben szinte "vonaglik" a 4,5 hós babám, miért?

Figyelt kérdés

Néhány napja szegénykém szörnyen nehezen szopizik. Kinyomja a hasát, domborít, nyöszörög stb.

Nagyon lefáraszt, de nem is ez a lényeg, hanem inkább nagyon idegesít, mi baja lehet....

(2 hete kapott rota-oltást, de szedünk bélflóra-visszaállítót)

2010. nov. 7. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia, nekem még csak 3 hetes, de nekem is ezt csinálja. :(

Az én fiamnak a hasa fáj, szerintem nálatok is ez lehet a gond, nem?

Nekem van hogy szopi közben durrogtat nagyokat, utána megnyugszik. :)

Vagy esetleg nincs elég tejed, és idegesíti hogy szívja de nem megy? Nem tudom, én ezekre gondolok...

2010. nov. 7. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy fáj a hasa próbálj neki két evés közt Mecsek baby teát adni kis kanállal gyógynövény boltban lehet kapni nekem nagyon bevált azóta nincs ilyen problémánk egyébként az én babám most 4 hónapos
2010. nov. 7. 21:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én két fiam nagyon hasfájós volt,de a hasfájás szopziás után 20 perc múlva jelenkezik általában,mert akkor indul be az emésztésük.Evés előtt próbálj neki espumisan csepett adni,az jó a székletének és emésztésének is.

Bár szerintem inkább kevesebb lehet a tejcsid,és lehet valóban nem jön úgy ahogyan ő szeretné és ez feldühíti:)

Most a 3 hónapos kislányomnál az espumisan és mecsek tea vált be nekünk is...bár ő tápszeres sajnos:(

Mennyiket szopzik egyébként?

2010. nov. 7. 21:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Elmondom hogy nálunk mik voltak a gondok, mikor ilyeneket csinált a kislányom. Első babás vagyok, és nagyon szerettem volna hogy szopizzon a kislányom. Ez szerencsére sikerült is, igény szerint szoptattam, de nem jól. Nem jól értelmeztem a babám jeleit, sírását, és mindig attól féltem, hogy biztos éhes, így cicire tettem. Sokszor nem is volt éhes, csak én hittem azt, olyankor vonaglott a cicimen. Vagy akkor vonaglott, ha előtte már felhergelte magát, és mivel a tejleadó reflex nem rögtön indul be, ha ő éppen türelmetlenebb kedvében volt, nem várta meg, akkor csak vonaglott és persze még jobban felhergelte magát. Aztán volt hogy az volt a probléma, hogy már annyira érdekelte minden, hogy nem akart lemaradni semmiről, ezért a cicizés is kínlódás volt. Ilyenkor adtam valami játékot a kezébe, amivel lefoglalta magát, és közben szépen szopizott. Mivel már 4,5 hónapos a babód, ha eddig nem volt hasfájós, akkor valószínűleg most sem ez lehet a gond. Fogzástól is csinálhatja ezt, vagy az is lehet még hogy elkapott valami fertőzést, és esetleg piros a torka és fáj neki a nyelés. Nálunk ezek fordultak elő. 10 hónapja szoptatok. Üdv.

2010. nov. 8. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!