Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásnál mit takar...

Hozzátáplálásnál mit takar az, hogy "gyümölcs"? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom, amikor leírjátok mikor mit és mennyit eszik a babátok, hogy tízóraira, uzsonnára gyümölcsöt kap.

Sűrítitek valamivel a gyümölcsöt vagy csak egyszerűen össze turmixoljátok?

Azért kérdzem, mert az én babámnak ha sima gyümölcsöt adnék akkor kb fél órát bírna ki vele és rögtön megéhezne. Ezért én teszek hozzá vízzel kevert gabonapelyhet, viszont nem tudom, hogy milyen arányban kéne lennie a gyümölcsnek és a gabonapehelynek. Illetve hiába mérőpohárban csinálom, előfordul, hogy több benne a víz, így lehet, hogy nem olyan tápláló.

Tudja valaki, hogy mik a helyes arányok? Illetve szabad ennyiszer adni gabonapelyhet? (rizs, gríz, kukorica, köles)

2010. nov. 7. 15:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Milyen gyümölcsöket lehet adni így télen? A bolti málna fagyasztott?

Én almát, körtét és banánt szoktam neki adni, ritkán mangót a sütőtököt meg főzelékként.

Úgy érzem, hogy ez így nem elég változatos.

2010. nov. 7. 17:02
 12/14 anonim ***** válasza:

málnát, epret nem szabad!!! csak üveges bébiételben!

mirelit meggy, cseresznye, barack, van még körte, alma, banán!

rizzsel is keverheted, úgy gyümölcsrizs, nagyon finom :)

2010. nov. 7. 17:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

avokádó banánnal, vagy almával is finom!

körte-banán

alma-banán

szőlő-alma (ha veszel nagyszemű szőlőt és egy párnak lehúzod a héját és kimagozod. nem olyan macera, mint aminek tűnik)

meggy-alma-körte megfőzve és csak a gyümölcsöket turmixolod össze, ha kihűlt a leve, nagyon jó víz helyett is.

alma gesztenyével szuperfinom

Én úgy nem tudnám megmondani, hogy mennyi gyümölcsöt eszik, mindig vágok fel annyi gyümöcsöt, amit gondolok, bele az edénybe, botmixer, és a 11 hónapos fiamnak mostmár csak 160-180 ml-t adok belőle egy aventes mérőpohárban. A többi az enyém :o))

Korábban pelyhet is tettem bele, víz nélkül, mostmár nem mindig, mert át akarunk állni a deles ebédre. Egyébként a következő pelyheket tartom itthon: kukorica natur, kölespehely, rizskása, zabpehely, zabkorpa, lenmagpehely, amaránt pattogatott. Ezekből szoktam egy-kétfélét beletenni max két babakanállal. Víz nem kell hozzá!

2010. nov. 7. 20:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Kedves Utolsó, nagyon sok jó ötletet adtál! :)
2010. nov. 8. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!