Hozzátáplálásnál mit takar az, hogy "gyümölcs"? Többi lent.
Sokszor olvasom, amikor leírjátok mikor mit és mennyit eszik a babátok, hogy tízóraira, uzsonnára gyümölcsöt kap.
Sűrítitek valamivel a gyümölcsöt vagy csak egyszerűen össze turmixoljátok?
Azért kérdzem, mert az én babámnak ha sima gyümölcsöt adnék akkor kb fél órát bírna ki vele és rögtön megéhezne. Ezért én teszek hozzá vízzel kevert gabonapelyhet, viszont nem tudom, hogy milyen arányban kéne lennie a gyümölcsnek és a gabonapehelynek. Illetve hiába mérőpohárban csinálom, előfordul, hogy több benne a víz, így lehet, hogy nem olyan tápláló.
Tudja valaki, hogy mik a helyes arányok? Illetve szabad ennyiszer adni gabonapelyhet? (rizs, gríz, kukorica, köles)
Én leturmixolom a gyümölcsöt, és darált háztartàsi kekszel sűrítem, vagy simán kapja.
Itt a gyümölcs a vitamin a rost lenne a lényeg.
200 mili gyümölcs után csak nem éhes a baba fél óra múlva, ha mégis, akkor leget adni neki mást utánna.
Köszi az eddigi válaszokta!
Kb mennyi gyümölcsöt jelent ha csak simán adod neki? Két alma? Egy banán? stb. Milyen gyümiket adtok még?
Lehet megpróbálnám én is csak simán adni neki... De mondjuk az almára állandóan grimaszol :( túl savanyúnak találja.
A gyümölcsnél az lenne a lényeg, hogy gyümölcsöt kapjon. Nem kell plussz szénhidrát, kalória, cukor. A keksz ráadásul mit tartalmaz? Darált háztartási keksz -> búzaliszt, cukor, növényi olaj, glükóz szirup, térfogatnövelő szerek, só, aromák, lisztkezelőszer. És ezek a Győri keksz összeteveői. Melyik kell ebből a babának?
Ha nem lakik jól vele, akkor kétnaponta banánnal add. Az laktatóbb. Az én fiaim is sokat ettek belőle: 1 banán+2 alma, vagy 1 banán+1 őszibarack+1 alma: ez volt a tízórai. Vagy tegyél bele sütőtököt. De a gyümölcs maradjon gyümölcs.
A gabonapehely még elmegy, de azt is csak egyszer, kétszer egy héten. A víz meg totál felesleges, hisz elég leve van a gyümölcsnek önmagában is.
Egyébként mennyi idős a baba?
minden baba más de szerintem ha reggelire, ebédre és vacsira kiadósat eszik akkor 10óraira és uzsira elég a csak gyümölcs. sőt, bölcsiban 10óraira csak 1 pohár gyümölcslevet kapnak.
nálunk 10órai az egy banán és ha éhes elrágcsál még 1-2 háztartási kekszet.
11h
gabonapelyhet nem kell vízzel ha gyümivel adod.
én úgy csinálom, hogy 150 ml leturmixolt gyümihez adok 6 púpos teáskanál pelyhet, de ezzel is játszatsz. ha több kanállal teszel bele sokkal pépesebb, ha kevesebbel hígabb. de víz nem kell hozzá. víz akkor kell, ha csak magába adod a pelyhet. heti egyszer adom pehellyel, mert én magába adom a gyümit és 250 ml-t. kekszeket majd egy éves kor után adok. most 10 hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!