Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok táplálásában mennyir...

A babátok táplálásában mennyire veszitek figyelembe azt, amit a védőnő, gyerekorvos mond?

Figyelt kérdés
Konkrétan: úgy látom, a babámnak már nem elég a tejem, 4 és fél hónapos. Én adnék neki tápit pótlásnak. A tanácsadáson azt mondta az orvos, próbáljuk meg a reszelt almát és a krumplit. Tegnap adtam neki kétszer néhány kanállal, ma egy az egyben kijött az egész emésztetlenül. Visszamenjek-e az orvoshoz, hogy megbeszéljük a továbbiakat, vagy adjak neki tápit magamtól (van itthon régebbről, kiíratni nem kell). Kipróbálnám a pépeket is, de a védőnő szerint mivel szőke, kék szemű, világos bőrű a baba, még ne próbáljuk meg, nehogy kijöjjön valami allergia. Mit csináljak? Szopizni egyre kevésbé hajlandó, a doktornő szerint nincs baj, de én nem vagyok nyugodt.
2009. jan. 8. 20:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kicist más téma, de megoszotom Veled az én tapasztalatomat.

A dokinéni a babám 1 hónapos kora óta avval nyüstöl, hogy mivel elhagyta az 5 kilót, már nincs szüksége az éjszakai szopira. 2 hónapos kora után már azt is hallgatom, hogy a napi 6*-i evésre sincs szüksége. Le kell szoktatnom róla!!!

Minden alkalommal mondtam neki, hogy rajta vagyunk az ügyön. De eszem ágában sem volt leszoktatni egyikről sem. Ha éhes volt akkor megszoptattam, függetlenül attól, hogy aznap hányszor evett már, és hogy nappal vagy éjszaka volt-e.

Mégis egy teljesen kiegyensúlyozott kisbabám van.

Aki 2 hete saját magától átalussza az éjszakát, 1 hete pedig már csak 5* eszik napközben is.

Azt gondolom, mi anyák tudjuk azt, hogy mi jó a picinek. Tedd azt amit Te érzel, hogy az a legjob Neki, a dokinéninek pedig mondj valamit, hogy boldog legyen. Hidd el, nem Ő sem rosszat nektek. Csak másképp látja a dolgokat.

2009. jan. 9. 09:29
 12/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Az éjszakai evésre nekem is azt mondta, hogy ez csak a gyerek "huncutsága", nem éhes igazán. Hát valamiért mégis felébred. Akkor ne etessem meg? Ha hagyom nyafogni aludni akkor sem fogunk sem ő sem én. Azzal érvel az orvos, hogy a baba szép nagy, anyatejesen dundi, hurkás, tehát nem lehet baj. Hiába mondom neki, hogy nem hetek óta van így a dolog, csak néhány napja. Talán ne szóljak neki, várjam meg amíg fogyni kezd? Teljesen összezavarnak. Tegnap este ótamár szopizni sem hajlandó. Nyújtjaa kezeit a cici felé, nyitja nagyra a száját, de szopizni nem akar...
2009. jan. 9. 12:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Lehet hogy már érzi rajtad a feszültséget az evésekkel kapcsolatban! Nyugodj meg, senkivel se foglalkozz, azt csináld, amit az ösztön diktál! Ha megnyugtatóbb, adj neki tápszert, ha akarod próbálgasd a gyümölcsöket. Az orvosnak mondj valamit és kész!:-)
2009. jan. 10. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!