A babátok táplálásában mennyire veszitek figyelembe azt, amit a védőnő, gyerekorvos mond?
Ez komoly? A védőnő azért nem akarja a pépeket próbálni, mert világos bőrű a babád? Én kisfiam szőke, kék szemű, szinte világít a bőre, olyan fehér. most 4 hónapos, már 2 hete kóstolgatja a különböző pépeket. Nekem a védőnő azt mondta, hogy inkább gyümölcsöket adjak neki, mint a tápszerrel "tömjem". Ha elfogadja, megeszi, akkor egye csak!
Én nem tudom, hogy az allergia hogy működik, csak a saját gondolataimat írom le: nem a bőrszíntől függő, hogy allergiás lesz-e a gyerkőc valamire.
Én a helyedben néhány falattal megpróbálnám!
Szerintem mar adhatsz neki krumplit almaval, es ha meg enne, akkor adjal neki!!! Ezmellett szopi, es vegyel neha esetleg uveges etelt is.
A tapszerre ne szoktasd ha nem muszaj, a tejpepeket az enyem egyaltalan nem ette meg.
Szoptasd azert, eroltesd a szopit, es adjal krumplit almaval!!!
érdekes.... ne adj neki először almát is meg krumplit is. az sok a kis gyomrának. csak almát!!! azt is csak 2-3 kanállal. aztán másnap emeld az adagot. adhatsz neki nyugodtan üveges kaját, kissé egyszerűbb bánni vele.
a tápszerrel meg az van, hogy egyáltalán nem bizti, hogy 1 éves koráig fogod tudni szoptatni, szóval elkezdheted adni neki, bár amíg tudsz, addig szoptass. a gyümi tényleg egészségesebb. mondom én, akinem a gyereke 3 hetes kora óta tápszert eszik:))
ez az allergia dolog meg hülyeség!!
Az a lényeg, amit írtál! az ösztöneidre hallgass mindig! A te babád, nem az orvosé és a védőnőé, nem is fognak vele úgy foglalkozni, mint a sajátjukkal, még akkor sem, ha ez a hivatásuk! Ne félj tőle, hogy valamit nem úgy csinálsz, ahogy mondják, tanácsolják. Állj ki a gondolataid mellett velük szemben is nyugodtan! Amúgy semmi következménye nincsen annak, ha nem "azt csinálod" amit mondanak. A tápszert köteles az orvos felírni a szülő kérésére, ha nem akarja, azonnal válts háziorvost, annyit tehetsz. Védőnőt nem választhatsz, de igazából őt ezentúl úgyis egyre kevesebbet fogod látni!
Én mindenben az ösztöneimre hallgatok a gyerkőccel kapcsolatban. Sok a tanács, mindent meghallgatok, elolvasok, aztán ami számomra szimpatikus, azt megpróbálom, ami nem, azt elfelejtem! Boldog Babázást kívánok! Ja, még valami! ne görcsölj rajta, hogy mit eszik meg és mit nem, mert megérzi, hogy feszülten eteted, és azért nem fogja megenni az adott gyümit, vagy éppen krumplit! kóstolgasd meg amit adsz neki, és ha szerinted finom, érezni fogja ő is, hogy ezt nyugodtan adod neki, így meg fogja enni talán ő is!:-) Szörnyű okosak:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!