Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell kezdeni a “nevelést”?

Mikor kell kezdeni a “nevelést”?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 hónapos és pár napja nagyon akaratos lett. Eddig olyan kis őszintén sírt, ha nem tetszett neki valami vagy pl. nem tudott elaludni. Most elkezdett hangosan kiabálni, megfeszíti magát és így jelzi, hogy nem oké neki. Pl. játszik és elgurul a játéka, olyankor mintha dühbe gurulna, ordít és néz rám, hogy kezdjek vele valamit (még nem kúszik), vagy ha épp nem akar öltözni, akkor sem sír, hanem kiabál. Elég nehezen alszik mostanában, félóránként kel éjszaka, van hogy 2-3 órát is ébren van, szerintem a foga is bántja, nem tudom, hogy összefüggésben van-e ez a viselkedéssel, vagy minden babánál van ilyen korszak…?

Félek, hogy elrontom az elején, és egy kezelhetetlen gyerek válik belőle 🥲

Mit lehet tenni? Hogy kezeljem ezeket a kitöréseit?

jan. 5. 12:53
1 2
 11/17 1112 ***** válasza:
*ja és persze kimaradt,biztonsági szempontból is nehogy magára rántsa,pl ráborul a fejére és megüti,megkarcolja
jan. 5. 18:26
 12/17 1112 ***** válasza:
* vagy szétszereli és megeszi
jan. 5. 18:27
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

#5! Na, hagyjál ezzel a nehogy 2 másodpercig sírjon a gyerek, mert haláláig pszichológushoz kell járnia baromsággal.

Biztos láttál már olyan játékot, amire rá van írva, hogy csak felnőtt felügyeletével játszható. Na, ez pont olyan. Attól még a korosztályanak való. Imádja és nem fogom csak azért örökre elzárni tőle, mert speciál megenni nem lehet.

Egy normál háztartásban szibte csak olyan tárgy van, ami nem való 3 év alatti gyerek kezébe, mert vagy vagy ráborulhat vagy mérgező vagy kiszúrhatja vele a szemét vagy összetörheti vagy megfulladhat tőle stb. De ezért nem fogok felhúzni egy külön szintet a "veszélyes tárgyaknak". Van, ami el van zárva, van, ami magasan van, van, amit meg simán nem engedek, mivel minden pillanatban figyelem. Azért vagyok.

Gondolom, te az a típus vagy, hogy mindenki azonnal tegye bababaráttá a lakását, sőt, az egész világ alkalmazkodjon a kis herceghez/hercegnőhöz, de én más nevelési elveket vallok. Nem fogunk egész életében ülni a 4 fal között és most se tesszük. Sehol nem eheti meg a házi gazda távirányítóját, nem törheti össze a Herendi étkészletet stb. Akkor is, ha ezért sírva fakad.

Kivettem a látótereből, ahogy nagyon helyesen, már írták és a kezébe nyomtam egy rághatót. Túlélte. Még kb.3millió nemet fog kapni 2 éves koráig. Azokat is túl fogja.

jan. 5. 18:44
 14/17 1112 ***** válasza:
*mármint pl,egyszer hallottam,hogy egyik anyuka mesélte a másiknak,hogy nézte a gyereke kakiját,és kérdezte még akkor nagyon pici,beszélni nem tudó kisfiát,hogy "mi az a fehér ott a kakidban?"hát az a kisautó kereke volt,amit az anyuka napokig keresett. szóval,aminek ilyen kicsi a kereke,az se legyen nála elérhető magasságban,plusz,egy nagyon apró gyereket még folyamatosan szem előtt kell tartani,még ha mosogatsz is,mert már muszáj,és ő pont ébren van mégis,akkoris jó,ha ott mocorog körülötted,és vetsz rá időnként egy pillantást,és szólsz hozzá 1-2 boldog,kedves szót.hogy tudja,hogy örülsz a létezésének,hogy fontos ő neked. amúgy ilyen házimunkákat mint felmosás,meg mosogatás,akkor kell csinálni,amikor ő alszik. én óvodás koromban délután már nem voltam álmos,mi itthon játszottunk,míg a többiek az óvodában aludtak,nem értettem,hogy nekik miért kötelező feküdniük,semmittevést végezni,amikor mi tesómmal délután sosem voltunk álmosak. (mi bementünk 8-ra, udvaron is voltunk a többiekkel, és mikor a többiek kezdték az ebédet,már ott voltak értünk,és mi ebédelni is otthon ettünk. és akkor másnap megin mentünk 8ra) [időjárástól is függ,mikor megy be a csoport,pl kellemes,napos időben tovább vannak kint;néha,ha nem értek oda mégsem értek oda értünk időben, ez 1-2 alkalom volt max egy évben, akkor volt annyi kaja,hogy minket is megkínáltak. :)]
jan. 5. 18:45
 15/17 A kérdező kommentje:
Nyilván nem sanyargatom a gyereket, nevelési célból nem hagyom sírni. Csak meglepett, hogy egyik napról a másikra így váltott, és ily módon jelzi, hogy nem oké valami. Eddig nem volt gondunk az öltözködéssel, most nem szívesen csinálja, hálózsákot csak meglátja, már egyből kiabál, pedig álmos, dörzsöli a szemét… Vagy ha éppen már nem akar feküdni a hátán, akkor is elégedetlenkedik, nem fordul meg, pedig képes rá.
jan. 5. 19:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos babát nem lehet elrontani!!
jan. 5. 22:27
 17/17 anonim ***** válasza:
65%

16, óóóó, dehogynem....

Pl ha "hisztizik", nyomj az orra alá egy tabletet, egyből megnyugszik.

Ha valamit ledob és sír, sírjon csak, majd legközelebb megtanulja, hogy nem kéne ledobálni mindent...

És ez most két nagyon magától értetődő elrontási forma.

tegnapelőtt 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!