Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napról napra élni? (Nem...

Napról napra élni? (Nem anyagi értelemben)

Figyelt kérdés
Volt már aki úgy érezte csak napról napra él a babával? Mostanában mindig csak az adott napot próbálom lehozni, arra koncentrálni. Ha a jövőre gondolok többször elkap a "pánik" vagy hogy fogalmazzam meg. Mi lesz ha elkezd kúszni, hogy lesz a hozzátáplálás stb. Aztán inkább próbálok ezekre nem gondolni csak majd ha odaérünk. Nagyon várom már ezt az időszakot szeretném ha gyorsabban haladna az idő, de közben tartok is tőle.. pl a fogzás napjaitól stb.
jan. 3. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Ki kéne mozdulnod, nagyon nem tűnik egészségesnek ez a félelmed.
jan. 3. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Nen tudom, mit lehet ezen ennyire túlstresszelni, hogy fogik majd meg hozza kell táplálni és kúszik. Nem agyműtétje lesz.

Ez mar nem normalis dolog, bocsi.

jan. 3. 14:42
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Nem lesz semmi, mert meg fogod oldani. Mivel muszaj, ezert mas valasztasod nincs, ezen szerintem ne stresszeld magad elore, foleg, ha amugy nem is lesz min. Elkezd kuszni? Oke? Az tok jo, mert vegre kinyilik neki a vilag es sokkal jobban elvezni fogja a napokat!

A fogzas meg lehet meg se fog kottyanni. Hozzataplalast csak elkezdeni nehez; aztan majd megszokod :)

De amugy az elso 1 evben minden reggel ugy keltem, hogy “csak ezt a napot eljuk tul”. Mert rohadtul nem aludt ejszaka es a halalomon voltam. Szoval az erzes ismeros, csak kicsit maskepp.

jan. 3. 14:43
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Szülés utáni depressziód van, kérj segítséget, ezt nagyon nem így kéne megélni- de erről nem te tehetsz. Hormonok stb. Keress szakembert, mert tapasztakatból mondom, higy évekig, évtizedekig húzódhat ez az érzés.
jan. 3. 14:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen időszakom. Tuti a hormonok meg egy kis szülés utáni depresszió is rátett. Nekem nincs jogsim, kisvárosban lakunk, de több részes a város és így itt konkrétan semmi nincsen csak játszótér.

Kezdj el kimozdulni, tényleg rengeteget segít. Akár csak egy kis séta, hangoskönyvet hallgatva vagy zenét.

Ezenkívül én is féltem a fogzástól meg a hozzátáplálástól, de ami tényleg nehéz volt az a szeparációs szorongás meg a hányás hasmenéses vírus, de pár nap után az is sima liba. Az összes többi olyan volt, hogy túl lehet élni. Nem szabad rástresszelni, a gyerek is megérzi és akkor tényleg minden rosszabb.

Emlékszem féltem hozzátáplálásnál minden maszat lesz, de pár nap alatt megtanultam, hogyan kell feltakarítani gyerek mellett hatékonyan.

Félten az első esti orrszívástól, hogy nem alszik vissza, de simán visszaaludt. Attól is, hogy este fent volt beszédfejlődés miatt 2 órát és hogy sosem fog aludni és mégis visszaaludt.

Az egyetlen ami állandó, hogy ő rossz evő. Eleinte sírtam, meg kivoltam tőle de mihelyst elengedtem jobb lett. Eszik amennyit kell, hízik rendesen, felesleges aggódni.

Hidd el mikor jön a "nehézség" akkor majd látni fogod, hogy sokkal jobban megy mint gondoltad volna és teljesen felesleges volt félni tőle.

Plusz úgy vagyok vele minek aggódom olyanon, ami meg sem történt. Akkor 2x is rosszul érzem magam. Majd ha jön a baj megoldom, ahogyan mindent.

jan. 3. 15:29
 6/10 anonim ***** válasza:
17%
Tehát attól félsz, hogy a gyermeked egészségesen fejlődik, lesz foga és megtanul enni? Normális vagy? Jársz a friss levegőn eleget? Szexelsz eleget? Ha nem, akkor hajrá. És a pszichológust se felejtsd el.
jan. 3. 16:14
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Na persze, mert itt senkinek soha nem voltak mentálisan nehezebb időszakai. :P Kérdező, nekem már 8 hónapos a kisfiam, de voltak nehezebb időszakok, amikor "fejbecsapott" a jövőtől való félelem, hogy mi lesz ha majd jön a kúszás, mászás, felállás, hozzátáplálás, betegségek stb., hogy fogom kezelni, jól fogom-e csinálni stb., aztán kettőt pislogtam és már itt is vannak ezek, és azt vettem észre, hogy napról napra nyugodtabb és magabiztosabb vagyok, pont azért, mert már ez is ki van pipálva, azt is megoldottuk, amazt is túléltük stb. És persze voltak szar napok, meg még szarabbak, amikor úgy voltam vele, csak legyünk túl rajta, és sírhatnékom támadt a gondolattól, hogy mi lesz később. Most is vannak ilyenek, és mindig van új és ismeretlen dolog a jövőben, de próbálok minél kevesebbet ezeken rágódni, csak a jelenre koncentrálni.

Nehéz ezt kívülről megítélni, mikor kell csak egy kis segítség, akár csak egy kis lazítás, több kimozdulás, több program, séta, felnőttekkel találkozás, valaki, aki kicsit átveszi a terheidet, akár családtag, akár fizetett segítség (akár csak annyi, hogy ott van és foglalkozik/figyel a gyerekre, míg te nyugodtan lezuhanyzol, eszel, olvasol, netezel stb. vagy lemész egy közeli kávézóba megenni egy sütit, sétálni, bevásárolni EGYEDÜL stb.) és mikor kell komolyabb, akár pszichológus, de azért ennyiből, amit írtál nem zavarnálak rögtön orvoshoz. Kitartás! :)

jan. 3. 23:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát, vannak néha ilyen gondolataim, de azok mindig konkrét problémák. Pl.Már megint nem volt időm semmit tenni azért, hogy eltűnjön a 2 rohadt üveges szekrény, pedig mindjárt kúszik -mászik. Vagy honnan akasszak le valakit, (aki el is jön), aki felfúrja a felső és szekrényeket úgy, hogy ne essen a fejünkre, hogy a hozzátáplálásnál már ne a lakás minden pontjáról kelljen összevadaszni a szükséges dolgokat. Vagy mikor jön már a vízszerelő, hogy az ő dolgait már nem a mosdónál kelljen mosogatnom. Fogzásról nem tudok nyilatkozni, az már aktuális. Ott lelkiismeret-furdalásom szokott lenni, hogy nem vagyok elég empatikus, mert nem vettem elég komolyan a sírását, mert a hűtőrágóka, gél, fájdalomcsillapító, tököm tudja mi ellenére mi van, ha azért sírt, mert fájt neki, nem csak a szokásos cirkusz?
jan. 4. 01:18
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
7, nekem mondjuk tényleg soha nem voltak ilyen félelmeim annak kapcsan, hogy valamit csinálni fog a gyerek, és akkor mi lesz, szerintem a többség ilyeneken nem stresszel.
jan. 4. 06:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9-es: de igen, a többség stresszel, ami egy bizonyos szintig teljesen normális, legalábbis olyan értelemben stresszel, hogy hogyan fogja majd megoldani, honnan fogja majd tudni, hogy a fogzástól sír vagy a hasa fáj, mennyit legyen hason/földön, kell-e segíteni valahogy ha nem "jól"/"időben" kúszik/mászik/ül, mivel kezdje a hozzátáplálást stbstb. Elég átolvasni egy-két napi termést itt, látszik, hogy sok anyát gyötör bizonytalanság ilyen "nyilvánvaló" kérdésekben is. Az más kérdés, hogy az együttérzés hiánya miatt sokan inkább nem beszélnek a negatív gondolatokról, félelmekről, bizonytalanságról stb. Az nem segít, hogy "nekem soha nem volt ilyen, ne gondolj rá te se, hülye vagy ha ezen rágódsz".
jan. 4. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!