Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmondjátok az igazságot...

Elmondjátok az igazságot amúgy ,hogy a mikulás napkor a mikulás klasszikus értelemben nem létezik vagy hagyjátok ,hogy a gyerekek idővel maguktól rá jöjjenek ?

Figyelt kérdés
ma 08:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd rájön magától. Nekem se mondta senki, aztán egyszer megébredtem amikor anya tette a zacskót az ablakba, nem borultam ki, elfogadtam, nem szóltam egy szót se érte.
ma 08:51
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem mondanék semmit, de otthon nem mikulás hozná az ajándékot hanem a kezemből kapná, anyától mikulásnap alkalmából. emlékszek mikor megtudtam nincs mikulás mert kifigyeltem rosszul esett, de a fogtündérbe még 8évesen is hittem mert nem tudtam elképzelni hogy került a párnám alá ajándék. kérdeztem erről anyám de ő csak tini koromba árulta el akkor mikor aludtam rakta be.
ma 09:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak testvérei elmondják. Nekem 2 bátyam van egészen addig hittem a mikulásban, míg a fiatalabbik bátyám nem közölte, hogy anyu volt piros kabátban akit kilestem, míg betette a csomagot. A fiam egyke, de nem mondom még meg neki, hogy nincs mikulás.
ma 09:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy mondanám el.

Én sokáig hittem a Mikulában meg a Jézuskában is, máig emlékszem rá, milyen izgatottan jártunk ki lesni a csizmát, hozott-e már valamit, meg elképzeltem a Jézuskát.

Nekem ezek olyan szép emlékek, csoda volt az egész. Nem is emlékszem, mikor tudtam meg, hogy nincsenek, az nem maradt meg, de a gyerekkori karácsonyokkal járó varázs igen. Nem szeretném megfosztank ettől a gyerekem, mert egyébként nem latom, hogy bàrkit traumatizalt volna, mert kéaöbb megtudta, hogy nem létezik igazából a Mikulás.

A gyerekkorban pont az a jó, hogy lehet csupa varázslat.

ma 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy meddig hittem a Mikulásban vagy hittem-e egyáltalán benne, ovis emlék, hogy anyu teszi az ablakba az ajándékot és mamám próbálja elterelni a figyelmem sikertelenül:)
ma 09:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Rájönnek maguktól is.

Nem töröm össze a gyerekeim álmait, higyjenek a csodában amíg lehet.

Mire rájönnek addigra úgyis nagyobbak lesznek, megertik szépen

ma 09:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat.
ma 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ültettem le és mondtam el neki, de 6-7 évesen már sejtette a fiam, hogy valami turpisság van a dologban, és rákérdezett ő, hogy a Mikulás meg a Jézuska tényleg léteznek-e, vagy csak kitalált lények. Mert hogy tudna már a Mikulás egy éjszaka alatt körbemenni az egész bolygón, meg hogy hozza be a fát a Jézuska, meg hasonlók. Akkor nem erőltettem tovább, elmondtam neki. Semmiféle törést nem okozott benne, sőt, azóta a kishúga kedvéért ő is "együttműködik", például élénken helyesel, amikor mondjuk, hogy kell majd levelet írni a Jézuskának, meg ilyesmi.
ma 10:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez aranyos.
ma 11:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Anyukam elmondta, amikor megkerdeztem.

En is igy fogok tenni majd, ha eljon az ido, ha kerdez, oszinten valaszolok.

ma 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!