Meddig kell kitartani az elveink mellett hiszti esetén egy másfél évesnél?
Miért tévézik egy 1,5 éves? Úgy egyáltalán.
Talán fele ennyire nem lenne "hisztis", ha nem ölnéd az agysejtjeit.
Most az alvásos példádnál maradva én nem engedtem volna ki. Volt amúgy nálunk is sok bírkózás 1,5 éves kora környékén (miénk pld sétálgatni akart a hálószobába, meg mászni meg minden mást is csinálni miközben nagyon álmos volt:D) meg valamikor 2,5 éves kora környékén.
Ha hozzászoktatod, hogy kitartó hisztivel eléri amit akar akkor később ezt használni fogja ellenetek. Szóval inkább had nyűglődjön egy akár két órán keresztül is. Az enyém leghosszabb altatása 3 óra volt :D nagyon kemény 3 óra volt mindkettőnknek.
Bocs, felénél elküdtem. Szóval kötelező pihenés(ha fáradt) , az evés asztalnál történik meg olyan dolgok amiket mi magunk szerettünk volna hogy így vagy úgy de fixen ugyanazok legyenek, azoknál kitartottunk és nem engedtünk az ő elképzeléseinek, viszont amit hosszú távon tudtunk a napunkba és az elképzeléseinkhez igazítani abból nem csináltunk hatalmi kérdést hanem úgy volt ahogy ő maga szerette volna.
Most már nagy gyerek és nem lett elkényeztetett, hisztis ,szófogadatlan gyerek belőle.
"Nem megy állandóan a tv, nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz 😊"
Ha nem érted, mi köze, menthetetlen vagy. :)
Én általában nyomós okkal szoktam nemet mondani valamire, ha pedig nemet mondtam, az úgy marad. Tök mindegy mennyire hisztizik, keretek kellenek neki és a kereteket a szülő szabja. Leülök mellé és kivárom csendben a hiszti végét. Néha megkérdezem, hogy meglöleljem-e, ha azt mondja igen, akkor tudom, hogy lassan vége... Ha erre mégjobban rázendíz, akkor még várok türelmesen. :)
Egyébként szerintem is szülői kompetencia eldönteni ki mit enged, csak jó tanácsként írom, hogy az én lányom minden képernyő idő után vállalhatatlanul hisztis, nálunk ezért van nagyon minimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!