Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell kitartani az...

Meddig kell kitartani az elveink mellett hiszti esetén egy másfél évesnél?

Figyelt kérdés
A másfél éves tündéri kislányom az utóbbi időben óriási hisztibe kezd,ha valami nem úgy történik ahogy szeretné. A gond azzal van, hogy sok esetben amíg nem csinálom azt amire ő gondolt nem hagyja abba a sírást és tombolást. Most legutóbbi eset,hogy 40 percen keresztül feszítette magát és sírt, amíg már alig kapott levegőt, mert ő nem szeretett volna a szobájában elaludni, ki akart jönni a nappaliba. Ilyen esetben mi a jó megoldás? Próbáltam kitartó lenni,de már ennyi idő után úgy voltam vele,hogy mindegy, csak legyen vége, már féltem,hogy valami baja lesz. Ilyenkor hozzá sem lehet érni, de eljönni sem lehet mellőle 🙈 én pedig a végére teljesen magam alatt vagyok, rossz anyának érzem magam amiért miattam ilyen állapotba került, de közben tudom,hogy nem hagyhatom,hogy mindig az legyen amit ő akar.

dec. 30. 14:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Ha már kimondtam valamit, akkor az úgy is van és kész. Hisztinek nem engedtem soha, ezzel nálam csak az ellenkezőjét érték el. Persze nyom a fején a hisztitől és azt szeretném minél hamarabb csend legyen, de ha engedek, csak magam alatt vágom a fát. Viszonylag hamar rá is jöttek, hogy csinálhatják a műsort, csak értelme nincs. Ha engedik megölelem őket, próbálok higgadt lenni és "nyugtató", ha lehet épp velük beszélni, akkor megbeszélni mi legyen a megoldás. De van, hogy csak ültem és hallgattam a műsort, kiadta a feszkót és ment tovább a nap.
dec. 30. 15:09
 12/24 anonim ***** válasza:
67%

Miért tévézik egy 1,5 éves? Úgy egyáltalán.

Talán fele ennyire nem lenne "hisztis", ha nem ölnéd az agysejtjeit.

dec. 30. 15:11
 13/24 anonim ***** válasza:
34%
Itt nem az a baj, hogy hol akar aludni, hanem hogy a nappaliban ezek szerint állandóan megy a TV és azt akarná
dec. 30. 15:13
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem megy állandóan a tv, nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz 😊
dec. 30. 15:39
 15/24 A kérdező kommentje:
Attól amiért nem megy egész nap, még tudja honnan jön a mese, eltudja mondani,hogy mit szeretne 😊 nem a tv nézési szokásokról kérdeztem, az teljesen más téma, döntse el minden szülő,hogy mikor és mennyit enged a gyermekének.
dec. 30. 15:41
 16/24 anonim ***** válasza:
66%

Most az alvásos példádnál maradva én nem engedtem volna ki. Volt amúgy nálunk is sok bírkózás 1,5 éves kora környékén (miénk pld sétálgatni akart a hálószobába, meg mászni meg minden mást is csinálni miközben nagyon álmos volt:D) meg valamikor 2,5 éves kora környékén.

Ha hozzászoktatod, hogy kitartó hisztivel eléri amit akar akkor később ezt használni fogja ellenetek. Szóval inkább had nyűglődjön egy akár két órán keresztül is. Az enyém leghosszabb altatása 3 óra volt :D nagyon kemény 3 óra volt mindkettőnknek.

dec. 30. 16:11
 17/24 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, felénél elküdtem. Szóval kötelező pihenés(ha fáradt) , az evés asztalnál történik meg olyan dolgok amiket mi magunk szerettünk volna hogy így vagy úgy de fixen ugyanazok legyenek, azoknál kitartottunk és nem engedtünk az ő elképzeléseinek, viszont amit hosszú távon tudtunk a napunkba és az elképzeléseinkhez igazítani abból nem csináltunk hatalmi kérdést hanem úgy volt ahogy ő maga szerette volna.

Most már nagy gyerek és nem lett elkényeztetett, hisztis ,szófogadatlan gyerek belőle.

dec. 30. 16:16
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

"Nem megy állandóan a tv, nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz 😊"

Ha nem érted, mi köze, menthetetlen vagy. :)

dec. 30. 17:53
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én általában nyomós okkal szoktam nemet mondani valamire, ha pedig nemet mondtam, az úgy marad. Tök mindegy mennyire hisztizik, keretek kellenek neki és a kereteket a szülő szabja. Leülök mellé és kivárom csendben a hiszti végét. Néha megkérdezem, hogy meglöleljem-e, ha azt mondja igen, akkor tudom, hogy lassan vége... Ha erre mégjobban rázendíz, akkor még várok türelmesen. :)

Egyébként szerintem is szülői kompetencia eldönteni ki mit enged, csak jó tanácsként írom, hogy az én lányom minden képernyő idő után vállalhatatlanul hisztis, nálunk ezért van nagyon minimális.

dec. 30. 19:16
 20/24 A kérdező kommentje:
Reggeli tejhez néz mesét,illetve délutáni felkelés után amíg felébred, így nem gondolom ez lenne a gond 🙈😅
dec. 30. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!