Meddig kell kitartani az elveink mellett hiszti esetén egy másfél évesnél?
Ha nem akar/nem bír aludni, akkor fölösleges eröltetni!
Nem hatalmi harcra van szükség, hanem értelmes nevelésre. Ami tényleg fontos, ott te döntesz, akkor is, ha a gyerek két órát hisztizik (és NEM lesz töle baja!), ami meg értelmetlen, ott miért ne dönthetne ö maga?
A példádban miért kell a szobájában aludni, ha nem álmos, miért nem lehet a nappaliban (gondolom veled), ha játszani szeretne?
Q, ne ragaszkodj felesleges szabályokhoz. Miért KELL nappal a szobájában aludnia? Kinek árt azzal, ha máshol alszik?
Nem az a lényeg, hogy pihenjen?
Én azt gondolom, hogy amíg nem veszélyes amit akar, lehet engedni, ennyit nem ér.
Én ilyenkor odafekszem mellé, megbeszéljük, választhat plüsst, most melyikkel akar aludni, ha valami oka van, hogy nem alhat kint a nappaliban, pl vendégek jönnek, takaritok, azt is megbeszéljük, vagy hogy most nem, de ha akar, holnap kint alhat.
Ha egyik sem nyert, akkor aludjon kint.
Van, amiből nem engedek, pl. Orrszívás akkor is lesz, ha fejre áll, a csilláron nem lóghat, mert leszakad, de nálunk is volt ilyen, ő a kék tálból akart enni, én meg már elé raktam a sárgát... Fél órát adtunk neki, de rájöttem, nem ér ennyit, nem hiszem, hogy ettől gyenge lennék. Megkapta a kéket, aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!