Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire ajanlott szerintetek...

Mennyire ajanlott szerintetek a hason altatas?

Figyelt kérdés

1 honapos a babám.

Eddig nem mertem hason altatni.

De most rajottem, hogy rajtam hason alszik el. Es ha ugy is rakom le akkor talan nem kel fel. Most igy alszik. De nagyon aggodok. 10 percenkent nezegetem.

ma 17:42
1 2
 1/13 babyboom567 ***** válasza:
77%
8 éves a gyerekem,amíg nem tudott forogni hason aludt,.Már a kórházban is hason altatták a babákat.És fogsz egy hátast dobni,még légzésfigyelőnk sem volt.
ma 18:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hason altatva nagyobb elvileg a bölcsőhalál esélye. Viszont jobb a gerincének, kevésbé ébred a Moro-reflex miatt és ha bukik, nem nyeli félre. Tehát ez rád van bízva, mindegyik póznak van előnye, hátránya.

Én mindkét gyerekem hason altattam, ráadásul a második csak velem volt hajlandó 20 percnél többet aludni, így a légzésfigyelőt sem tudtam már használni.

ma 18:16
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Lányom első naptól csak hason tudott aludni.

a kórházban is minden anyukának azt mondták, hasra tegyék a babát, úgy jobban szeretik.

ma 18:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobb lányom hason alvó volt, mert sokat bukott, de hason valamiért nem jött a buki, és nem is ébredt fel olyan gyakran.

Ha aggódsz, érdemes egy légzésfigyelőt beszerezni

ma 18:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Kórházban hason aludt, majd utált hason lenni, amikor már tudta jelezte. Aztán mikor forogni kezdett megszerette. Nekünk is a kórházban azt mondták gyakran legyen hason.
ma 18:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A fiam már a kórházba hason aludt. A csecsemős nővérek is így tették le, mert ezt szerette. Ott is volt légzésfigyelő. Itthon szinte csak így aludt.
ma 19:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon refluxos kislányomat már a kórházban is hason altatták. Kisfiamat pedig a NIC-en szintén hason fektették többnyire, pedig légzési problémája volt.

Otthon az első gyermekemet még nem mertem hason altatni még a refluxa ellenére sem, mert mindenhol az volt, hogy a bölcsőhalál kockázata mekkorra... Pedig ha józan paraszti ésszel belegondolunk, reflux esetén pont, hogy veszélyesebb. Ezt átlátva, és lavírozva a két nézet között; oldalt fekve altattam. Tudom; az meg a csípőjének nem jó...

Kisfiamat már nem féltem hason altatni. Óriásiakat aludt. Sosem éjszakáztam Vele.

ma 19:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Fiam csak hason tudott aludni a születésétől kezdve. A kórházban is mindig hasra fektették. Akkor még ráparáztam én is, és oldalra fordítottam kitámasztva : ) Én a hanyatt fekvéstől is tartottam, nehogy bukjon és megfulladjon... Már 3 éves, most is csak hason alszik, és így jó mélyen tud. Hanyatt fekvésnél sosem aludt 20 percnél tovább.
ma 19:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem ajánlják. Nekem 8 hónapos a harmadik gyerekem, mind hason alvó volt pici koruktól. Feszes lepedő, légzésfigyelő, hálózsák.

1. a bukás simán kifolyt így

2. hamarabb megerősödtek, kezdték emelgetni/tartani a fejüket

3. jobban/hosszabbakat aludtak.

4. Nem lett lapos a fejük

Nem tudok negatívat mondani a hason altatásról még akkor sem ha tudom, hogy mostanság mumus, mert elviekben növeli a SIDS kockázatát.

ma 19:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Mind a két gyerekem hason alvó volt picinek.

Ennek köszönhetően jobban is aludtak már 6 hetesen átaludtak éjszakákat-csak babakocsizni nem lehetett velük, mert ott háton fekve egyből felébredtek... szóval volt hátránya is. Inkább hordoztam őket, ott meg szintén egyből bealudtak.

Az elsővel próbálkoztunk háton fekve altatni, de gyorsan megébredt mindig, mire rájöttünk, hogy hason jobban esik neki.

ma 20:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!