Újszülöttre mennyire veszélyes az ajakherpesz?
Csütörtökön megszületett a gyermekünk, nagyon kemény 20 óra vajúdás után végül sürgősségi császármetszéssel.
Sajnos, ha legyengülök hajlamos vagyok az ajakherpeszre. Ez most sem alakult másképp, ma reggelre kijött egy nagy herpesz a számon.
Tudtam, hogy veszélyes az újszülöttekre, de teljesen bepánikoltam miután most utánaolvastam jobban.
Jeleztem itt a kórházban is, de csak annyit mondanak, hogy ne puszilgassam. Tegnap még nem éreztem és párszor meg pusziltam a kisbabám.
Valaki esetleg járt már hasonlóan?
Előre is köszönöm a segítséget! 😔
Halalos lehet 6 het alatt.
DE , ha már életedben volt ajakherpeszed, a terhesseg alatt adtál át antitestet, Igy valamennyire védve van az első hat hónapban. Nem teljesen , mert semmi védelem nem 100%-os de nagy részben, ne aggodj. Persze innentől kezdve jobb ha nem puszilgatod mig el nem mulik.
Es vigyázz , hogy az első pár hónapba senki se puszilgassa az arcát vagy kezet, Évi több haláleset van ebből.
Egy diplomás ápoló. ( Persze majd mindjárt lepontoznak a bolti eladók meg a körmös Mancik én csak segíteni akarok mert evekig tanultam a foiskolan )
"Csütörtökön megszületett a gyermekünk, nagyon kemény 20 óra vajúdás után végül sürgősségi császármetszéssel." Gratulálok! Nekem is pont így volt pár hónapja. 20 óra szívás után császár.
Nagyon. Tényleg ne puszilgasd és figyelj, hogy sehogy ne érintkezhessen vele. Tesóm is így járt egyébként, pont szülésre jött ki neki, ő egyszer se puszilhatta meg, de nem lett aztán semmi gond. Nekem nem volt még herpeszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!