Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 honapos babara mennyire...

6 honapos babara mennyire veszelyes az ajakherpesz?

Figyelt kérdés
Apukám arcom puszilta a kisfiamat, és csak aztán vettem észre, hogy sebes a szája. Egyből megtöröltem arcát-kezét, sajnos már azelőtt is volt nála a gyerek, nem figyeltem nem-e puszilgatta a kezét. Nagy esélye van, hogy elkapja? És ha elkapná, nagyon veszélyes rá?
2024. máj. 16. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:
63%
Már nem olyan kicsi, nem lenne semmi baja. Amúgy ha már sebes nem fertőz, csak amíg hólyagos meg levedzik, de inkább ne puszilgassa amíg meg nem gyógyul.
2024. máj. 16. 19:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Alapesetben sok emberben benne van herpes vírus. Általában ennyi, hogy sebes a szája. Babákra sem veszélyes legtöbb esetben, azonban mi sajnos a közelmúltban voltunk agyvelőgyulladással kórházban a 7 hónapos babámmal, amit herpes vírus okozott. Elég súlyos állapotban volt, epilepsziás rohamai is voltak. Szóval én azóta erre harapok.

De ez tényleg nagyon ritka eset a neurológus szerint is, de megesik.

2024. máj. 16. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!