Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?
Mindenféle virusfertőzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertőződtél meg, álltalában a herpesz fertőzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertőződsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet.
Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenő változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi.
Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegő, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik.
Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétől. Az előző terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele.
32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz.
Boldog babavarast mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!