Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy tanította meg a babát...

Ki hogy tanította meg a babát rágni? Pürés baba. Hasábok már nem kivitelezhető,mert alúl felül van foga,szerintem nagy darabot harapna le

Figyelt kérdés
dec. 13. 19:36
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Neki teljesen külön főzök,a húsleves az egyetlen ami ugyanaz,de az övét botmixerezem,ahogy mindent amit főzök neki
dec. 14. 20:42
 22/35 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a botmixert, adj neki darabosat, nem fog megfulladni tőle.
dec. 14. 20:48
 23/35 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a baba?
dec. 14. 20:49
 24/35 anonim ***** válasza:

Először is fontos hogy együtt egyetek. Én is hiába nem voltam éhes, leültem vele mindig reggelizni, tízóraizni, ebédelni, ha 2 falatot is, de ettem vele.

Rágni nem kell tanítani, rakd le elé az ételt, és fel fogja csipegetni. Vagy kis hasábokat vágj, harapni fogja. 8-10 hónapos korától kezdve ez megy nekik már rutinosan.

dec. 14. 22:57
 25/35 anonim ***** válasza:
Hagyd el a botmixert, törd villával az ételét.
dec. 15. 07:21
 26/35 A kérdező kommentje:
10 hónapos
dec. 15. 10:42
 27/35 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy próbáltam villával,de csak szopogassa,meg ráun
dec. 15. 10:43
 28/35 anonim ***** válasza:

10 hónaposan a fiam már rég nem pureket evett, azt ettem amit mi.

Darabosat kéne neki adni, nem kell felni, hogy megfullad.

Tegyél elé főtt brokkolit, krumplit, ilyesmi puha dolgokat, és hagyd, hogy ő egyen a kezével

Egyel vele, így látni fogja mit kell csinálni a kajaval

dec. 15. 11:16
 29/35 anonim ***** válasza:

És akkor mivan, ha ráun? Ez nem sprintverseny.

Egyébként simán lehet, hogy nem ráun, hanem jóllakik. Pürénél jóval később jelez a gyomor, mint darabosabb ételnél. A turmixolás teljesen kinyírja a rostokat, máshogy szívódik fel, sokkal később kap jelet az agy, hogy elég volt.

Darabosabb ételnél pedig idő, mire az étel lejut a gyomorba, mivel a rostok eg~észben maradnak, tovább tart emészteni, jobban is hasznosul, emiatt kevesebb ételnél jelez jóllakottságot a gyomor.

Semmi baj azzal, ha mennyiségre kevesebbet eszik a darabosból.

Kicsit olvass utána a dolgoknak.

dec. 15. 14:02
 30/35 anonim ***** válasza:
Megtanulták maguktol.Meg mondjuk nem 3 èvesen kell darabosat adni nekik,mint sok hulye .Aztán csodálkoznak ,hogy a gyerek öklendezik a darabostol.
dec. 15. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!