Ki hogy tanította meg a babát rágni? Pürés baba.
Hasábok már nem kivitelezhető,mert alúl felül van
foga,szerintem nagy darabot harapna le
A hasábból tud kicsit is harapni, a kocka viszont egyben kerül a szájába, és ha nincs hozzászokva, egészben akarja lenyelni, ez fulladásveszélyes. Ezért adunk hasábot, mert abból harapással jut kisebb falathoz. Ha csak kicsit lóg túl az öklén, kicsit tud harapni belőle.
Titeket lát enni? Látja, hogy rágtok?
A püréket eddig hogyan kapta? Teljesen homogénre turmixolva, vagy villával törted darabosra? Utóbbinál már azért kell rágni kicsit, nem csak nyelni. Megvolt ez az átmenet?
dec. 14. 09:40
Az enyém nézte ahogy rágunk, konkrétan nézte a számban a fogaimat. Egxébként magától rágott, fogzás miatt amúgy is mindent megrágott. Néha ha úgy láttam nem világos neki, mondtam hogy rágd meg és jó nagyokat rágtam én is a kajámbol, meg vicsorítottam hogy lássa a fogam közben😆 tudom félelmetes amikor ewzik , én legalábbis paráztam- magamban persze- de oda kell adni neki a kaját, vagy kiflivégwt rágni, vagy kockára vágva. De ez is gyerekfüggő, az enyém vagy csak püréset evett, de tényleg jó simára pürésítve, vagy darabost. Ilyen villávaltört meg kicsit darabos pürét sose akarta megenni. Másnak meg az vált be. Volt hogy hanyagoltuk a témát kicsit aztán 1 2 hét múlva meg ette. Ki kell tapasztalni. Van akinél a hasábok váltak be, nálunk nem mert mohón evett, inkább a kiskockák. De pl brokkolit nem daraboltam össze.
dec. 14. 09:54
13/35 A kérdező kommentje:
Épp az,hogy nem volt átmenet,eddig csak sima híg pürét kapott,és mi is csak épp bekapunk 1 falatot,nem lát bennünket enni. Ő a szobàba eszik,mi a konyhában.
Az nagy baj, ha nem esztek egyutt.
dec. 14. 10:26
#13 ezt hogy kell elképzelni?
Ti leultok a konyhába enni neki meg beviszed a tányért és egyedül eszik?
dec. 14. 10:43
Hát akkor ideje változtatni az evési szokásaitokon. Egyetek együtt, egy asztalnál, a híg püré helyett kapjon először villával összenyomott, sűrűbb ételt, amit nem csak nyelni kell.
dec. 14. 13:56
Ilyen korú gyereket hagysz enni felügyelet nélkül? 😮
dec. 14. 18:37
17es szerintem nem hagyja egyedül csak nem egyszerre esznek... 😀
dec. 14. 19:19
#18 hat nekem úgy jön le hogy ők a konyhában esznek, a gyerek még egyedül a szobába.
Ezt írta, nem lát minket enni, mi a konyhában eszünk ő a szobában.
Ha nem egyszerre esznek akkor azt írta volna.
Nem a #17 voltam
dec. 14. 20:08
20/35 A kérdező kommentje:
A babát etetem a szobába,mikor alszik és anyum vigyáz rá eszem,párom később jön haza,ő akkor eszik,mi vacsorázni már szinte éjjel szoktunk,akkor a baba alszik. Dehogy hagyom egyedül
Kapcsolódó kérdések: