Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy tanította meg a babát...

Ki hogy tanította meg a babát rágni? Pürés baba. Hasábok már nem kivitelezhető,mert alúl felül van foga,szerintem nagy darabot harapna le

Figyelt kérdés
dec. 13. 19:36
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
58%
Adsz a kezébe olyasmit, amit rágni lehet (nem olyasmit, ami azonnal szétmállik). Pl. pirítóshéj.
dec. 13. 19:40
 2/31 anonim ***** válasza:

Kisfiam klasszikus pures baba volt, habar a darabos pure kimaradt, de aztan en pici falatokkal kezdtem. Valamiert ezt ereztem jonak.

Elsonek amugy tojasrantottat adtam neki;ami darabosnak mondhato. Aztan husit es rizst kapott. Aztan babacsinta, hasabra vagva, bar igazabol ennek szerintem akkor van jelentosege, ha a baba maga akar enni. Az en gyerekem nagyon sokaig nem fogott meg etelt, nem tudom miert (kesobb aztan belejott), szoval en tartottam neki, o meg harapta. Szendvics is viszonylag gyorsan teritekre kerult, azt is en fogtam, o harapta.

Es lehet viccesen hangzik, de en nagyon latvanyosan ragtam elotte a kajat es elkezdte utanozni, amit csinalok. De ezen kivul nalunk az atallas az nagyon konnyen ment, nem mindenkinek ilyen. Nekunk a nehezseget peldaul az egyedul eves okozta, mert nagyon nem akarta, szoval tenyleg minden baba mas.

Ha nagy darabot harap le, akkor majd kikopi. Vagy megkuzd vele es siman lenyeli. Nem kell ettol felni, csak olyan etelt kell neki adni, ami puha, ez a lenyeg.

Szerintem batorsag es turelem kell hozza, eloszor ijeszto, de aztan belejottok mindketten. 😊

dec. 13. 19:48
 3/31 anonim ***** válasza:
87%

Magától kezdett rágni, sosem adtam csak puret neki.

Összetörtem az ételt villával, amiben hagytam darabokat

Magától kezdett el rágni

Szerintem ezt nem is lehet tanítani.

dec. 13. 19:59
 4/31 A kérdező kommentje:
Ha kiskörmömnyi darabot adok a szájába,az biztonságos?
dec. 13. 20:02
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Azert ennel bizzal mar jobban a gyerekedben. 🤣

Mehet nagyobb darab is.

dec. 13. 20:11
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
#4 ne már, nyugodtan adhatsz nagyobbat is neki.
dec. 13. 20:17
 7/31 anonim ***** válasza:
55%

Nekem a védőnő úgy forgalmazott, hogy kockacukor méretű, puha darabok legyenek.

Nekünk először a sárgarépa, krumpli ment könnyen. Bele kellett tanulnia hogy kell megfogni. A banán túl csúszós volt, az először kicsúszott a kezéből. A főtt zöldségeket könnyebb enni, mint a gyümölcsöket.

dec. 13. 20:23
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Puha banánt hosszában gerezdekre tudod szedni, ha belenyomod az ujjad a közepébe. Akkor nem csúszós.

A legbiztonságosabb, ha puha ( kézzel szétnyomható), ujjnyi hasábokat adsz neki, ami épp túlér az öklén.

Vagy pl almát egészben, pucolva. Így csak a fogával reszelgeti, de nem tud túl nagy darabot leharapni, ami gondot okozna. Ez fontos, csak EGÉSZBEN kaphatja. Különben túl nagy darabok törnek le.

dec. 13. 21:44
 9/31 A kérdező kommentje:
Hasábokat leharapja azért gondoltam pici kockákat
tegnapelőtt 08:07
 10/31 anonim ***** válasza:
85%

Oke de nem nyelni, hanem enni kene annak a gyereknek. Ha kiskoromnyi falatot adsz neki, azt max lenyeli. Ha egyaltalan eszreveszi, hogy barmi is kerult a szajaba, annyira pici darab😄

A kockacukor meret amugy jo kb. Vagy mint egy ujjperced, en ahhoz mertem :D

De azert van a kaja, hogy leharapja es egyen. Semmi nem fog tortenni akkor sem, ha hasabokat adsz neki, ha eleg puha.

tegnapelőtt 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!