Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kevés vizet iszik 1 évesem, a...

Kevés vizet iszik 1 évesem, a vizelete sok, széklete kemény, száraz? Volt így valaki?

Figyelt kérdés
1 éves a lányom, egy hónapja kb. Nem nagyon vagy csak alig iszik folyadékot, próbálom adni neki szilingával (tettem már fel ide kérdést az utóbbi időben erről, hogy hogyan szokassam rá a folyadékra), 2 hete volt egy 3 napos láza torokgyulladással, múlt héten kaptunk másik kezelést mert a torkáról lement a pirosság de a garat még piros és az antibiotikumtól szájpenésze lett, arra kapott gombaölő szirupot (így fogalmazta az orvos Diflucan a neve). Ma újra vissza megyünk az orvoshoz mivel a betegség miatt csúszott a 11 hónapos oltás is de én még mindig pirosnak látom a torkát. Ami a baj, hogy még most se akar folyadékot inni pedig már mindent próbáltam. 😥 Amit észre vettem, hogy a kevés folyadék bevitel ellenére sok vizelete van, minden pelus szinte tele van (kb. 2-3 óránként cserélem, széklet esetén azonnal), és ha ez nem elég a széklete kemény bogyós mostmár. Van olyan "golyócska" ami száraz is. Valaki tud valamit erre mondani? Hogy mitől van sok vizelet de a széklet kemény száraz? Felszivódási zavar lenne? Vagy fogalmam nincs mire gondoljak. Pedig adtam neki szilvát, barackot, sárgaborsó főzeléket, igyekszem vízzel kínálni de nem változik. Probiotikumot is kapott egy hétig, az még jobban megfogta a hasát, a kis "golyócskák" (széklete) szinte fekete volt a probiotikumtol. Már teljesen kivagyok.. az orvos csak rázza a vállát hogy nem érti hogy miért nem issza a folyadékot de a darabos, pürés ételt és a tápszert eszi. 200ml vizet egész nap aligha tudok bele imádkozni. Volt így valaki hogy sok vizelete volt a kicsinek de a széklet kemény, száraz volt? Próbáltam pár napig kiiktatni a tejterméket is hátha az a ludas, de a helyzet változatlan volt. Illetve, mindent a fogzásra fognak hogy valószínűleg fogzik.

dec. 10. 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha szoptatod is még, akkor visz be elég vizet az anyatejjel.

Ha van sok vizelet, akkor az azt jelenti, hogy elég vizet iszik. Azért nem iszik vizet, mert nem kell neki.

dec. 10. 08:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Tápszeres. 😥
dec. 10. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a tápszer az is folyadék. Az én lányom mindig 1-2 decit ivott/nap. Nem jó, de ez van. És amíg pelenkás volt,nem lehetett ezt annyira észrevenni. Most ő egyet pisil egy nap. A pelus pedig sokszor tele volt. Tápszer is az oka. Meg az hogy nehezebb felmérni. Esetleg gyümölcsöt adj neki, egy narancs egy dl víznek felel meg.
dec. 10. 08:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Mostanában eszeget gyümölcsöket, adtam neki banánt, almával és mandarinnal. Reggelire a tápszer után fél banán, fél alma + 2 mandarin.. a mandarin miatt nem kellene megfogja a hasát gondolom, vagy tévedek?... 2 napja nem adtam neki csak szilvát, barackot, sárgaborsót.. de alig volt 13-14 kis bogyó a pelusba.. vagy az alma és a banán ennyire fog?
dec. 10. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyümölcs az oka, hanem az hogy keveset iszik.
dec. 10. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Esetleg adj neki édeskömény (vagy gyümölcsös baba) teát (cukor nélkül) ha van egy halvány kis íze, lehet, hogy jobban csúszna.

Illetve az én fiam 1 éves kora körül (téli baba) a langyos vizet jobban itta, mint a “sima” csapvizet.

dec. 10. 12:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam már mindenhogyan a vizet hőmérsékletet is többfélét és pohártól, csőrös pohártól, szivoszálig, cumisüveg mindent próbáltam.

A széklettel azt hiszem rájöttem mi a gond. Nem 100% de azt hiszem tudom. Nem csak a víz, hanem vissza tartja a székletét. 😥 Észre vettem kakilás közben rajta hogy nem nyomja, hanem össze szorítja a fenekét és kinyomja a hasát és koncentrál tulajdonképpen hogy ne jöjjön ki a kaka és mivel ezt eljátsza többször ezért van ideje bekeményedni a székletnek :( sokáig abban voltam hogy erölködik.. de nem. Pont hogy vissza tartja. :(

dec. 10. 14:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Talán igaza volt az orvosnak hogy fogzik, mivel mostanában volt hogy kicsípte a fenekét a széklet pedig egyből leveszem mindig róla de ugye ilyenkor hajlamosabbak a popsi pirosodásra. És ezért tartja vissza.. pedig kentem már több féle krémmel neki hogy ne legyen piros. Széklet vizsgálat is volt neki csinálva azt rendben találták.
dec. 10. 14:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!