Kisbabám 5 hetes, már 2 hete szenvedünk a hasfájással. A lehető minden tornát, simit, hajszárítót, pózt, cseppeket kipróbáltunk, de nem tud szegénykém pukizni és kakilni, csak nagy szenvedések árán. Hát vettem egy szélcsövet. Ma használtam először, szinte megváltotta a gyereket, azonnal tudott tőle pukizni, kaki is elindult, meg is nyugodott. A nem állandó használata lehet gond? Ez annyira “szar” módszer? Örülök, hogy segített a gyerekemen, de én is nagyon ellene voltam és kicsit rosszul érzem magam, hogy más nem vált be.
Ne érezd magad szarul ettől, nálunk is megváltás volt, és nem szokott hozza, ha ez miatt félnél. Kellemetlen biztos neki, de az még kellemetlenebb, ha faj a hasa.
dec. 6. 20:19
2/12 anonim válasza:
Egyszer -ketszer nem probléma csak rendszeresen nem ajánlott. Amúgy ez érdekesen fog hangzani, de én ilyenkor megszoktam kicsit neki "huzogatni" a végbél nyílásnál. Vagy lázmérő. De nyilván ez sem jó megoldás. És tényleg maximum 3x volt az évek alatt. Ha tápszerezel akkor nem lehet hogy a táp a gond? Ha szoptatsz akkor pedig valamit amit eszel?
dec. 6. 20:22
3/12 anonim válasza:
Néha segített a babámon, néha még az se. Nem szokott hozzá, ha nem állandóan használod, nem hiszem hogy gond lenne belőle.
dec. 6. 21:46
4/12 anonim válasza:
Én használtam egy időben rendszeresen. (Felelőtlen szülő, szaranya vagyok, stb stb).
Kb szinte naponta, 1 alkalommal, az éjszakai alvás előtt. Tudom, hogy mondják, rá lehet szokni, nem fog tudni anélkül kakilni, ilyesmik. De én akkor nagyobb és nem utolsó sorban reálisabb problémának ítéltem azt, hogy nem tudja kialudni magát, és hogy kínozzák a szelek, meg hogy bent rohad a széklete, mikor már kint lett volna a helye. Nos, nem lett szélcső függő, viszont mindig megkönnyebbülést hozott neki (más módszer nem). Pár hétig kellett csak használni.
dec. 6. 21:50
5/12 anonim válasza:
Mi nagyon sokat használtuk az első 4 hónapban. Megváltás volt. Minden este ez segített.
Majd ahogy nőtt úgy kellett egyre ritkábban. 4,5 hónaposan használtuk utoljára (emlékszem mert pont karácsonykor voltunk nagyszülőknél).
2,5 éves nagylány már
dec. 6. 22:00
6/12 anonim válasza:
Nekünk a védőnő mondta, hogy próbáljuk ki ezt és ha nem sikerül orvos, mert a születése után egyszer kakilt és után napokig nem. A kórházba is kérdeztem normális ez? De elhajtottak, hogy majd fog. Tápszeres volt. Szegénybe mintha belekötött volna olyan volt. Utána még egyszer használtuk kb 1 hónapos korában. Szerintem annak is megvan igenis a szükségessége különben nem létezne az eszköz.
dec. 6. 22:07
7/12 A kérdező kommentje:
Csak szoptatok és nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek. Fűszeres dolgokat nem eszek, tejterméket is csak nagyon kicsi mértékkel, puffasztó zöldségeket sem. Gyümölcsöt viszont azért eszek rendesen, talán még az okozhat gondot?
dec. 6. 22:09
8/12 anonim válasza:
Az étel amit eszel, a te gyomrodat terheli meg, nem a babáét, ugyanis a tej a véredből termelődik, nem a gyomortartalmadból, úgy hogy nem hinnem, hogy a gyümölcs, vagy bármi más ártana.
dec. 6. 22:34
9/12 anonim válasza:
Én mindent ettem szoptatás alatt. A babádat figyeld hogy mi után milyen a reakciója. Nálunk ha görögdinnyét ettem mindig problémája volt. Tehát az a lényeg hogy te a babádat figyeld hogy mit bír és mit nem, hiszen nem egyformák a babák.
Remélem megoldódik a picur gondja. Nem kellemes kínlódni főleg nem ilyen kicsiként.
dec. 6. 23:04
10/12 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez a helyzet. 4 hetes. 2 hetes korában kezdődött és azóta pokol. Nálunk sem segített semmi csepp. Se a laktáz, se az espumisan, infacol, biogaia stb.. Az előző héten szélcsöveztük párszor és ez volt az egyetlen dolog ami segített! Most elhagytuk mi is ha nem muszáj akkor nem alapon, de most rosszabb a helyzet mint valaha. Szinte semmit nem alszik, nyögdécsel, sír, üvölt éjjel-nappal. Erősen gondolkodom, hogy esténként bevetjük ezt a szélcsövet újra, csak próbálom kizárni, hogy esetleg más is okozhatja-e a nyűgjét. Szerintem egyáltalán nem ördögtől való a szélcső. Kitartást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!