Miért gondolják sokan, hogy a bölcsi ördögtől való?
Van olyan anya, akinek jót tesz, maradjunk annyiban.
Én sokkal szívesebben voltam a gyerekemmel, mint a munkahelyemen, miközben mások vigyáznak rá.
Mert az. Szükséges rossz. A gyerekek többségének 2,5-3 éves kor előtt semmi szüksége nincs intézményesített szocializációra. Bőven elég nekik a család és a játszótér.
De nem mindenki engedheti ezt meg, itt jön képbe a bölcsi, de nem a gyereknek tesz jót.
Szerintem nem szükséges rossz. Egész nap játszik, mi rossz van ebben? A lányomnál ráadásul a közösségnek elég pozitív hatása volt az étkezésére is (úgy adtam bölcsibe, hogy 98% még anyatejes volt, nem igazán akart szilárdat enni, aztán hopp, járt két hetet, és már úgy jött haza, hogy rendesen evett mindenből, mert látta, hogy a többiek is esznek), és szerintem a beszédfejlődésén is lendített egy nagyot.
Az biztos nem jó a gyereknek, ha az anyjával kettesben gubóznak be a lakásba, és anyának már nincs se türelme, se kedve érdemben foglalkozni vele. Nálunk ugyan idáig nem jutottunk, de éreztem, hogy ha még egy évet otthon kéne maradnom vele, akkor ez lenne a vége.
Hozzátenném, hogy gyerekfüggő is a dolog, valakinél biztos szükséges rossz, nálunk 2 nap alatt lazán beszokott és még most is, a búcsúzásnál sincsenek nagy sírások, amint odaérünk, már szalad is be játszani, annyira nem érzem azt, hogy traumatizálná a lányom a dolog. De olyan gyereknél, aki nagyon ragaszkodik az anyjához, a megszokott közegéhez, akinek még ijesztő a többi gyerek, na nála el tudom képzelni, hogy rossz lenne, de gondolom őket nem is adják be olyan könnyű szívvel a szüleik a bölcsibe, mint én tettem (13 hónaposan indult bölcsibe, eleinte csak fél napra, de idővel annyira jól érezte magát, hogy végül maradt egész napig).
"A lányomnál ráadásul a közösségnek elég pozitív hatása volt az étkezésére is (úgy adtam bölcsibe, hogy 98% még anyatejes volt, nem igazán akart szilárdat enni, aztán hopp, járt két hetet, és már úgy jött haza, hogy rendesen evett mindenből"
"Az biztos nem jó a gyereknek, ha az anyjával kettesben gubóznak be a lakásba, és anyának már nincs se türelme, se kedve érdemben foglalkozni vele."
Magyarán akkor jó, ha az anya inkompetens és a nevelési hibáinak kijavítását a bölcsire bízza.
Nem tudja megtanítani enni, jöjjön a bölcsi.
Nem akar maga vesződni a szobatisztasággal, rábízza a kisgyereknevelőkre.
Frusztrált, fáradt, ingerült, szabadul a gyerektől (ilyen esetben tényleg jobb a gyereknek, de miért lenne törvényszerű, hogy idejut egy anyuka?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!