Hogy ment, a napi 2 alvásról való áttérés 1 alvásra?
Nálunk elég könnyen ment, mert a napi kétszeri alvás neki sok volt. Mindig csak 20 perceket aludt. 8 hónapos kora óta csak egyszer alszik (déltől 2-ig, vagy még tovább) napközben.
Utána este 8-tól reggel 7-ig alszik. Azóta ébredés nélkül alszik egész éjszaka, azelőtt 2szer is felkelt!
valamit lehet trükközni, de alapvetően sztem ki kell várni, amíg beáll magától. nálunk amúgy elég lassan ment a teljes átállás, 12,5 hónapos volt, amikor elkezdett változni a napirend, és 3,5 hónapba telt, amíg átállt a fix egyszeri alvásra. ezen időszak alatt általában egyik nap 1x, másik nap 2x aludt. ha csak 1x aludt, délutánra iszonyú nyűgös lett, ha viszont 2x, este nem lehetett lelőni. a vége felé egyre többször aludt már csak 1x, aztán úgy maradt. :)
de szerintem a mi esetünk extrém hosszú volt, általában rövidebb idő kell hozzá.
22 hónapos kislány anyukája
11 hónaposan, egyik napról a másikra.
Nem akart délelőtt aludni, 11 körül beájult, én meg minden nap toltam kicsivel az alvást 13 órára. Azóta minden nap 12-kor ebéd, 13 órakor szunya. És gondolkodás nélkül megy aludni. :)
Reggel ébredjen, amikor jól esik, majd ő tudja mikor akar napközben aludni. Szépen, fokozatosan helyre kerülnek a dolgok. Ha hagyod, magának kialakítja, Te csak a rendszerességre figyelj!
Kitartás, sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!