Hogy élted meg az első karácsonyt babával?
Kíváncsi lennék ki, hogy élte meg az első karácsonyt kisbabával?
3 hónapos lesz a lányom karácsonykor. Jelenleg nagyon vegyesek az érzéseim. Nagyon szeretem az ünnepet vártam is nagyon, hogy már a babával ünnepeljünk, de jelenleg olyan túlélési üzemmódban léteztünk (hasfájás), hogy nem tudtam ráhangolódni még. El is vagyok maradva az ajándékokkal is stb. Ilyenkor már rég meg szokott lenni ki mit kap, de most még az ötletelésig se jutottam el.
Tudom, hogy a jövő évi karácsony lesz majd a gyerek szemszögéből élvezetesebb, de szeretném azért ha idén is egy meghitt ünnepi hangulat járna át minket. 🎄
Én nem szeretem a karácsonyt, nem is tartottam, mert úgy vagyok vele, hogy az a gyerekek ünnepe. Ajándékot is csak gyerekeknek vettem. Idén viszont már tartok a kisfiamnak. 4 hónapos lesz akkor.
Remélem, kész lesz a konyhám és ha ő is hozzájárul, főzök valamit, talán sütök is. Természetesen neki még nem. Egyelőre egy kis műfenyő van, arra vettem már égősort, őt leginkább még az erdekli, hogy világít. Vettem persze jó pár új játékot, alig várom, hogy játsszunk velük 😂 Egyelőre ennyi. Meg most a holnapi Mikulásra készülök gőzerővel 😁
Az első gyerekem első karácsonya 9 hónapos korában volt. Nem volt nagy durranás, csináltuk a szokásos progit. Most a pici 3,5 hónapos lesz karácsonykor, a nagy már abban a korban van, hogy nagyon várja, úgyhogy nyilván miatta készülünk.
Nem kerítünk túl nagy feneket sosem a karácsonynak, 24-én itthon vagyunk, a gyerekek kapnak ajándékot, 25-én utazunk a szüleimhez, 27-én vissza. Egymást nem igazán szoktuk ajándékozni, csak a gyerkőcöket a családban. Egy kis mézeskalács sütés, meg a díszítés belefér az időbe, minden más meg zajlik napirend szerint. :)
8hónapos volt. Kb ugyan olyan volt, mint az összes karácsony.
Mi az ajándékot mindig 1 vásárlással letudjuk mindenkinek. Kifejezetten ünnepi sütés-főzés sincs nálunk.
Ami extra, kidíszítjük a lakást, együtt vagyunk pár napot, elmegyünk a vásárba. Ezeket pedig ugyan úgy csináltuk babával is mine elötte, vagy mint most 2 kisgyerekkel.
Nekem 2 hetes volt a gyerekem az első karácsonyán,életem legjobb karácsonya volt!Nem volt rohanás,nem volt "kötelező" rokonlátogatás,csendesség,meghittség volt,pihi, fények, kaják itthon.
És kifoglak ábrándítani, jövőre is csak a csomagolópapírok fogják érdekelni.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)
Az nem baj, hogy ha jövőre is csak a csomagolópapír érdekli majd, csak azért addigra jobban összeszokunk, talán épp nem lesz semmi ami miatt "kínlódunk", azért csak másabb lesz már egy kicsit :)
8 honapos volt az elso karacsonyan, de meg az is szornyu volt 😬😬
Orankent kelt meg mindig ejszaka, nappal meg allandoan kezben akart lenni,hullak voltunk mindketten a ferjemmel. A kajat is rendeltuk, de mezeskalacsot azert sutottunk, de nem volt nagy unnepi hangulatunk 😂
Most 20 honapos lesz karacsonykor es mar iden sokkal jobb lesz, az biztos. Egyreszt alszik ejszaka, masreszt meg jobban elvan mar es orom nezni, ahogy mar kezdi erteni a dolgokat. A minap is sutottunk mezeskalacsot es olyan cukin segitett, orult neki. 🥰 Persze a plafonon is teszta volt es 5x annyit kellett takaritani, de megerte😂
Szoval meg ha most remenytelennek is erzed kerdezo a helyzetet, jobb lesz idovel!
Jaj,hangosan felröhögtem ezen, ne haragudj "talán épp nem lesz semmi ami miatt "kínlódunk"".
A gyerekem 1 éves és 2 hetes volt a második karácsonyán, nálunk volt a "buli".Előre le volt beszélve,hogy nem kell 50 főre étel,hát persze, hogy anyám, meg anyósom is ideállított 100 embernek való kajával.Mindenki máskor akart enni.(anyósom undorító szokása,hogy mindig eszik mikor vendégségbe megy)és jött a nyávogás,hogy ő nem éhes blabla,de egy óra múlva már igen.Az egyik fázott, a másiknak melege volt,akkor dúzzogtak egymásra.stbstb.Akkor eldöntöttem, hogy itt az életbe nem lesz többet nagy családi karácsony,én ezt az őrületet nem csinálom többet.
A következő évben kétoldali tüdőgyulladása volt a gyereknek karácsonykor, fél lábbal a kórházban voltunk.
A következő évben skarlátos volt a gyerekem karácsonykor.
A következő évben covidos voltam, 4 hétig nem tudtam kikelni az ágyból.
A következő évben dec 23.án kerültünk a gyerek miatt kontakt karanténba.
Volt egy év, mikor elutaztunk anyukámhoz, de a gyerekem nem akart maradni,haza kellett jönnünk annyira sírt.De mire hazaértünk a férjem már csatak részeg volt,és teljesen kikészült azon, hogy hazajöttünk,és nincs "szabadideje".
Aztán azóta a gyerekem diabéteszes és cöliákiás lett,és anyám nem érti,hogy vagy mindenki gluténmenteset eszik vagy mi nem megyünk,mert nem biztonságos.(mindenki = tesóm, a kisfia, anyám, én az én kisfiam)
Kedves babyboom567! Ezt olvasni is fárasztó volt. 😅 Mozgalmasak akkor nálatok az ünnepek.
Kívánom, hogy idén egészségben érje az egész családot ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!