Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a velemenyetek azokrol...

Mi a velemenyetek azokrol akik akkor is megszulik a gyermeket ha tudjak elore hogy valamilyen betegsege lesz? (pl Down vagy mas ertelmi fogyatekossag)?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 11:39
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 11:13-as, ha azt mondod, hogy a beteg gyereknek jobb helye van egy kórházban, akkor Te még nem láttál bele ennek a dolognak a mélyébe ... Lehet, hogy orvosilag, gondozásilag kifogástalan ellátást kap az a gyerek, de nincs mellette egy olyan személy sem, akinek a szeretetét érezné, aki számára Ő a legfontosabb a világon.

Nekünk örökbe fogadott Down-os babánk van ... Sokáig gondolkodtam, hogy leirjam-e, mert biztos kapok most majd hideget-meleget, hogy mennyire hülyék vagyunk, de nem érdekel. Imádjuk, bármit megtennénk érte, pedig a Down-hoz az Ő esetében társult az összes kisérő betegség, ami csak elképzelhető. Két sziv - , két nagy hasi műtét, rengeteg kórház, sorolhatnám.

Nekem borzasztó abba belegondolni, hogy amig nem velünk volt, mennyit szenvedett, és nem volt senki, aki ott lett volna vele, szeretgette volna ... Ha tehetném, visszapörgetném az időt, és az első pillanattól el nem mozdulnék mellőle, csak dajkálnám és puszilgatnám, ha mást nem is tehetnék.

Ennek ellenére igenis, boldog, bár tény, hogy nem érdemel annyi szenvedést, mint ami jutott neki. Járt oviba, amit imádott, ahonnan elballagott, várja Ő is a Mikulást, a karácsonyról ne is beszéljünk :-) Imádja a meglepetéseket, rendkivül tud szeretni és ragaszkodni, szuper humorérzéke van. Most már "kisikolás", tanulni nem szeret :-), de a tanitó néniket és az osztálytársait imádja.

Nekünk egy kincs, és ennek igy kellett lennie.

Ennek ellenére nem itélek el senkit, aki elveteti a biztosan beteg, fogyatékos babát, azt viszont igenis elitélem, aki megszüli és magára hagyja.

Ne felejtsük el, a gyerek nem egy paprikás krumpli, amit-ha nem jól sikerül-kiboritjuk, és csinálunk helyette másikat ... Egy szülő igenis felelős a gyerekéért onnantól kezdve, hogy LÉTREHOZZA (mert ő maga hozza létre)!

2010. nov. 10. 13:51
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Tisztelem őket, és felnézek rájuk. Nem vagyok biztos benne, hogy Én képes lennék erre. Nagy a dilemma, mert amíg nem volt gyermekem, egyből azt válaszoltam volna a kérdésre, hogy megtartsuk-e a gyermekünket, ha tudottan beteg lesz, hogy nem, ne tartsuk meg. Mivel van gyermekem, nem hiszem, hogy képes lennék elvetetni egy magzatot, ha bizonyítottan beteg (lesz). Nem tudom, ha velem történne ilyen, fogalmam sincs, hogy mit csinálnék.
2010. nov. 10. 14:03
 33/36 A kérdező kommentje:
Nem az enyem a blog de szoktam olvasgatni,erdemes.Sokmindent tanul az ember belole ha egeszseges is a gyermeke,igaz van olyan dolog is amivel nem ertek egyet de ez mar mas tema lenne.
2010. nov. 10. 14:11
 34/36 A kérdező kommentje:
Kedves utolso elotti!Adja a Joisten hogy sokaig oruljetek egymasnak!
2010. nov. 10. 14:12
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
40 évesen szülni nem nagyon későn van, max későn
2010. nov. 10. 14:13
 36/36 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, köszönjük szépen a jókívánságot!
2010. nov. 10. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!