Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a velemenyetek azokrol...

Mi a velemenyetek azokrol akik akkor is megszulik a gyermeket ha tudjak elore hogy valamilyen betegsege lesz? (pl Down vagy mas ertelmi fogyatekossag)?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 11:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
79%
Ha lenne komoly kockázata, hogy beteg lesz a baba, elvetetném. Van egy 14 hós fiam és 14 hetes terhes vagyok, hál'istennek minden rendben. Sosem tenném meg a születendő gyermekemmel, hogy ha egyszer én már nem leszek, neki nem lesz kire támaszkodnia. Ez nagyobb teher, mint hogy elvetettem az embriót. Nem tudnék élni azzal a gondolattal, hogy ha meghalunk, és ő nem tud magáról gondoskodni, nem lesz mellette senki! Az egészséges fiamat sem hoznám ilyen helyzetbe. És a társadalommal sem tenném, újabb teher... lehet gonosz, de én így gondolkodom.
2010. nov. 10. 11:16
 22/36 anonim ***** válasza:
60%
Minden tiszteletem azoké a szülőké,akik így is megszülik,és nevelik a babájukat. Én viszont nem ebbe a csoportba tartozom. Én nem szülném így meg. Azt hogy soha nem látnám majd elballagni a suliból,nem látnám a szalagavatóján táncolni,nem látnám mikor férjhez megy,vagy megnősül,nem lennének unokáim.....és a legfontosabb viszont látnám SZENVEDNI!!!! :((( Én ezt nem bírnám ki épp ésszel.
2010. nov. 10. 11:26
 23/36 anonim ***** válasza:
82%
Nehéz helyzet, az biztos. Az én anyukám egy ilyen bentlakásos otthonban dolgozik, ahol beteg gyerekek vannak. És nem csak Down kórosok. Szörnyű látni, hogy egy gyerek örök életére tolókocsihoz van kötve, lábai vékonyabbak mint az én 9 hónapos kislányomé, semmit nem ért, beszélni sem tud, csak ül, ennyiből áll az élete,pelenkázzák, etetik... ez szerintem elszomorító. Ha valaki szerint ez boldog élet... arra nem is tudom mit mondjak. Aki szeretve otthon felneveli az előtt tényleg le a kalappal, de aki beadja egy ilyen otthonba, jobban tette volna ha elveteti ha tudta előre hogy beteg lesz. Nem vagyok abortusz párti, de én azt mondom az ilyen élet nem élet.
2010. nov. 10. 11:29
 24/36 anonim ***** válasza:
52%
szerintem is feleoltlenseg megszulni ha a vizsgalatok bajt mutatnak. Lehet hitegetni magunkat hogy ok boldogok es meg kell oket szulni mert szep eletuk lesz de ez nem igy van...ha igy lenne akkor miert is vizsgalnak olyan aprolekosan a Down kor jeleit terhesseg alatt. ez nyomaszto az anyanak es nem jo a gyereknek sem. Termeszetes esetben az anya hal meg hamarabb es nem a gyerek de hogy is halhatna meg nyugodtan ha tudja hogy ilyen beteg a gyereke...Azokat a noket viszont nagyon tisztelem becsulom es csodalom akik varatlanul kapnak szules utan egy beteg gyereket es tisztessegesen felnevelik. Meg kell erteni hogy pont azert van az a sok szures terhesen hogy lehessen valtoztatni...ha egy no ilyen esetben elveteti magzatat az nem bun es nem is lenezendo. Ki ne vagyna egeszseges gyerekre es meg ezt a betegseget leszamitva is annyi borzalom tortenhet a magzattal vagy egy kisgyerekkel...legalabb ami tolunk fugg azon valtoztassunk.
2010. nov. 10. 11:40
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Azert nem mindegy milyen betegsegrol van szo.Az ertelmi fogytekossag testi fogyatekossaggal is JARHAT.Ha elettel nem egyeztetheto ossze a baba betegsege,akkor szerintem jobb elvetetni,de egy Down.kor nem mindig indokolja ezt.

A masik nem mindegy hany hetesen derul ki hogy beteg,ha a terhesseg elejen az anya "konnyebben "lemond a gyermekrol ha viszont kesobb akkor nagyon nehez megkuzdeni a gondolattal,hiszen az erzelmi kotodes mar nagyon eros.

Nalam 20 hetesen derult ki hogy valoszinu beteg lesz a baba.A parommal ugy dontottunk hogy megtartjuk.Vegulis egeszseges lett.

Baratnomnek Down-koros a babaja.Tudtak hogy az lesz,megis megtartottak.Enyhe ertelmi fogyatekos,de testi fejlodesben normalis.

Barmi is legyen nagyon nehez donteni.

2010. nov. 10. 11:44
 26/36 A kérdező kommentje:
2010. nov. 10. 12:04
 27/36 anonim ***** válasza:
Tied a blog kedves kérdező?
2010. nov. 10. 13:00
 28/36 anonim ***** válasza:
75%
Tisztelem őket! Szerintem is minden terhességgel benne van a pakliban, hogy beteg lesz a baba, teljesen igaz, hogy nem mindegy mi a babaja a babának, nagyon nehéz eldönteni, én valószínűleg nem tartanám meg,de nem biztos, van két lányom, nagyon imádom őket, nem tervezünk újabb babát , de ha összejönne nem vetetném el, de ha beteg lenne, akkor....hát nemis tudom. Nagyon nehéz eldönteni.
2010. nov. 10. 13:17
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnek betegen született a babája (pedig uh-n soha nem látszott semmi), azt mondták pár napot fog élni. Súlyos és többszörösen fogyatékos volt a gyerek, de ők nem adták intézetbe, hazavitték. A kisfiú majdnem 4 évig élt és ők a lehető legnagyobb szeretetben nevelték. Ennek ellenére az anyuka azt mondta, hogy ő ennek tudatában sem vetetne el gyereket.

Minden tiszteletem és elismerésem az övéké.

2010. nov. 10. 13:24
 30/36 anonim ***** válasza:
52%

Mindenki úgy éli és irányítja az életét, ahogy akarja. Én egy ilyen döntés miatt nem ítélek el, de nem is tisztelek senkit. Néha már inkább mártírok az ilyen szülők, mint hősök.

Az én életembe nem férne bele, hogy felnőtt koráig napi 24 órában gondozzam a gyerekemet. Persze könnyen beszélek, mert már van egy egészséges kisfiam. De most már csak miatta sem vállalnám, hogy megszülök egy babát akiről tudom, hogy beteg.

2010. nov. 10. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!