Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babának hogy...

10 hónapos babának hogy kellene kinéznie az étrendjének?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Adott egy 10 hónapos jó étvágyú kislegény :) már 10,7 kg. Nagyobb súllyal is született. Szóval a súlya rendben növekszik. Nagyjából mindent megeszik, de az az érzésem, hogy neki sok lenne a napi 5 étkezés. Elvesztem abban, hogy mikor miből mennyit kellene ennie. A napunk jelenleg úgy néz ki, hogy reggel tápszer, aztán 10 körül gyümölcs joghurttal, gabonával. (160 g) Utána van egy nagyobb alvása és az ebédet (zöldség husival) olyan fél kettő felé eszi. És aztán ha rajta múlna már nem is kérne enni estig olyan fél 7-ig, ami tápszer, amiből néha összekeverek neki 2 kanál tejpéppel. Mennyiségileg mennyi húst kellene ebben a korban ennie? És kenyérből mennyit? Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit adhatok neki és mi "kötelező" hogy benne legyen minden nap az étrendjében, hogy vas, stb. rendben meglegyen.

Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

nov. 27. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Én sosem gondoltam túl ennyire.

10hónapos a lányom.

Reggelire azt eszik amit én. Kenyeret valamivel.

Ebédre azt eszi amit én. Főttkaját. Uzsira joghurtot, pudingot kér általában.

Vacsora pedig ugyan azt eszi mint a család. Virslit, rántottát, mikor mit.

nov. 27. 20:11
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Jaj Istenem.Srmmi sem kötelező ès ne tömjed!Egyen azt ès annyit amennyi jol esik.Ne gondold túl.
nov. 27. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

Reggel sokáig csak szopott a fiam, tízóraira meg uzsira pedig nem mindig "dúsítottam" (zab, gríz, túró stb.), simán volt, hogy csak magában gyümölcsöt evett.

Kb. másfél évesen álltunk be arra, hogy reggelire rendszeresen azt eszi, amit én (általában kenyér valamivel+kis tej).

Nem muszáj amúgy ötször ennie egy nap, de ha szeretnéd, akkor adhatsz te is pár falat nyers zöldséget/gyümölcsöt adni uzsira, az nem olyan laktató, de mégis szokja, hogy valamit eszik (később bölcsiben/oviban még jól jöhet).

nov. 27. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
13 honapos koraig kizarolag anyatejet fogadott el babam
nov. 27. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a babád eszik. :D a fiamnak kellett az 5 étkezés. Reggeli meg vacsi tápszer volt. Én tartottam, hogy egy éves korig legyen 500 ml tápszer, meg a fiam igényelte is. Tízórai mindig gyümölcs volt vagy magában, vagy túróval, vagy joghurttal vagy gabonával. Ha mást adtam neki nem fogadta el.

Ebéd zöldségek hússal, hetente egyszer májjal vagy tojással és gyakran kapott tésztát vagy sajtot is. Ezeket szerette. Uzsi pedig hasonló mint az ebéd.

Néha ezen felül kellett adni baba pufit vagy még gyümölcsöt mert éhes volt.

Ő mindig nagy evő volt a kenyeret, kiflit viszont még mindig nem szereti. 14 hónapos lesz. Talán később rákap az ízére.

nov. 27. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2 fiam van, mindkettő nagyon hasonlóan fejlődik fizikailag (hossz, súly). A nagyobbik 10 hónaposan max 1-2 falatokat evett, döntően csak gyümölcsből meg joghurtból, de még 2 óránként mellre kérte magát.

A kicsi is anyatejes, de ő meg inkább azt akarja enni, amit mi, zöldségeket és kiflit leginkább, de nagyon szereti a főtt kaját is. Anyatejet csak alvások előtt kér már csak, de akkor elég sokat.

Én nem mérek/számolok semmit. Hiába tenném, ha egyszer nem is fogadnak el mindent abból, amit adok. Adj neki mindenből nyugodtan, ha jóízűen eszi.

tegnapelőtt 07:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Ebben a korban napi 10gr húsra vagy halra van szüksége, nagy magyar szokás reggeltől estig szalámival meg virslivel tömni a gyereket. Reggelre add a tápszert, 10 körül ne adj neki ekkora mennyiséget, 1 joghurt, vagy babapalacsinta hogy fél egy körül tudjon ebédelni, Uzsonna 16h körül majd a vacsi olyan 19hkörül. Kenyérre nincs szüksége egy ennyi idős gyereknek, minden szart belenyomnak.
tegnapelőtt 14:37
 8/10 anonim ***** válasza:
5ös az 500ml tejet elvileg 3 éves korig kell tartani, ezis nagy magyar szokás hogy elveszik a cicit a babától meg a tápszert egy éves kor után..
tegnapelőtt 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Én nem vettem el a tápszert. Csak nem írtam le, mert volt már aki belém kötött. Reggel és este még azt kap.
tegnapelőtt 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Jól teszed. ❤️ Nagy szokás hamar elvenni a tejet Magyarországon elég korán.
tegnapelőtt 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!