Mit eszik a 10 hónapos babátok?
Én fűszerek nélkül csinálok még neki dolgokat, egyedül zöldfűszer lett bevezetve, mint bazsalikom, kakukkfű.
Így néz ki az étkezése:
tízóraira kap gyümölcsöt (Ma például két almát reszeltem neki, de kap szilvát, barackot, banánt, áfonyát, mangót, van hogy egy kis zabbal kásásítom neki, vagy rizskásával).
ebédre husis menü van mindig zöldséggel (csirke, pulyka, marha zöldségekkel). Ebből üvegeset veszek neki, illetve hozzá még párolok pluszban brokkolit, édesburgonyát, sima krumplit, répát, sütök sütőtököt mikor mit. Ebédhez szoktam a kajájába tenni étkezési hidegen sajtolt baba olajat, tele van minden jó vitaminnal, manó menüről rendeltem.
Vacsira rizskását eszik általában gyümölccsel.
Emellett még napi 1 liter tápszert megiszik.
Babám még nem ül stabilan, mert hipotón, így addig nem merek neki darabosat adni, és nem magától falatozgat. Amint megvan a stabil ülés, váltunk darabosra és a pürézést is elhagyom.
Második válaszoló voltam.
#5 öt foga volt, és nem törtem össze neki semmit, csak mondjuk a krumplit kisebb kockákra vágtam neki.
Az nem baj ha nincs foga, az inyevel elragja.
Nagylanyomnak anno 1 évesen jött ki az első foga és hat hónapos korától evett darabosat.
Persze, én soztam mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!