Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig lehet tárolni a már...

Meddig lehet tárolni a már elkészített tápszert?

Figyelt kérdés

8 hós kisfiamnak este elkészítettem 150 ml tápszert, de nem tudom miért, csak 30 ml-t evett belőle... Ha hűtőbe teszem a maradékot, reggelire még odaadhatom neki?

Mildibé Jó éjszakát tápszerről van szó egyébként, nem tudom a fajta befolyásolja-e az eltarthatóságot.

2010. nov. 5. 21:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%
Nem fogok győzködni senkit. A párhuzamot arra értem, hogy a sok szájhagyomány útján terjedő információ alapját az képezi, hogy a tápi is hasonló, mint az anyatej összetételében. Ez a hütőszekrényes tápitárolás is egy bagatell dolog. Az anyetejes szoptatás az első, de ha nem indul be a tejcsi, akkor várnak és. max. cukrosvizet adnak.3 napig van bent egy anyuka általában, első nap nem is szopik még a baba, elegendő tartalékkal rendelkezik, a 2-3. nap meg nem nyomnak rögtön tápszert a szájába. 24 , meg 48 óra...?! de ti tudjátok. Ha már odaírják, hogy gyerekápoló, biztos igaz....
2010. nov. 5. 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem senki sem írt 48 órát. Ennyire ne forgasd ki a dolgot csak azért mert ebben nem volt igazad.
2010. nov. 5. 22:05
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

én sosem adtam 2 órán túl oda a tápszert, hűtőbe sem tettem soha. rá van írva, hogy 2 órán belül el kell fogyasztani.

azt még el tudom képzelni, hogy ráírták, hogy több fogyjon, hisz ha beteszem a hűtőbe a maradékot, akkor lassabban fogy el egy doboz. mindegy, ez van ráírva, én pedig nem kísérletezem a gyerekemen.

2010. nov. 5. 22:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia mi hat hetesen voltunk kórházban tejallergia miatt. Akkor a kislányomnak 24órára előre megcsinálták a tápszerét, mindig a hűtőből kaptuk.
2010. nov. 5. 22:21
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Láttad, hogy azt írták, hogy koraszülött osztály?????? Ott általában koraszülött, beteg, alacsony súlyú babákat ápolnak, nem fogják megvárni, hogy az anyának 2. vagy 3. nap legyen teje, mert fontos, hogy táplálékhoz jusson, és adnak neki tápszert. Ne forgass ki mindent, ennek semmi köze az alapkérdéshez. Amúgy valóban előre elkészített tápszert adnak a kórházakban, tudom, mert nekem is koraszülött osztályon volt a babám, és a barátnőm is mesélte, hogy mikor kórházba kerültek, egész napra elkészített mennyiséget odaadtak reggel. A dobozra elővigyázatosságból oda van írva, hogy 2 órán belül el kell fogyasztani, na meg az jót tesz a tápszer fogyásának is. És azért a kórházakban csak jobban tudják, hogy mennyire fontos ezt betartani.
2010. nov. 5. 22:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom,én két dolgot jegyeznék meg ezzel kapcsolatban.

Az egyik h szomorú,ha egy kórházban a koraszülöttosztályon tápszert adnak a piciknek.Nálunk női tej volt,még csak színét sem láttam tápszernek,pedig az ország egyik legszegényebb régiójában lakunk.Ez volt az OFF.

Az ON:

Ikreim vannak,töméntelen mennyiségű tápszer fogy el,sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust h kiöntögessek egy egész üveggel,erre csak akkor kerül sor,ha 50-nél kevesebbet hagynak meg belőle,ill. 6 hó alatt is kiöntöttem az egészet.Most az este meghagyott teli üveget(ha úgy alakul),elteszem reggelre a hűtőbe.Soha semmi bajuk nem volt még tőle,hasmenés,szorulás,ilyesmik,DE egészen más íze van,mint a friss tápszernek,nem rossz,romlott,de MÁS.

2010. nov. 5. 23:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Na látod, a kisfiad megoldotta ezt a kérdést :) Néha az én Lackóm is annyira álmos, hogy nem eszik, de rápihen 20-30 percet, aztán megeszi. :)
2010. nov. 5. 23:28
 18/18 anonim ***** válasza:

régebben dokink szerint rá is volt írva a dobozra, hogy szobahőmérsékleten 2 órát, hűtőben 24 órát lehet tárolni :)

csak úgy kevesebbet adtak el ;D

én este elkészítem a hajnalit, urambocsá' ha lehet nem szívesen kotyvasztok hajnalban a hideg konyhában :)

2010. nov. 5. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!