Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Órákon át tartó vígasztalhatat...

Órákon át tartó vígasztalhatatlan sírást hogy kezeltétek?

Figyelt kérdés

Az én babámnál nem volt ilyen, de érdekel, hogy akinél ez probléma volt, annál hogy zajlott egy-egy délután. Mennyit sírt a baba? Mit csináltatok vele? Folyamatosan ringattátok? Vagy néha karban volt, néha meg letettétek? Cicin volt? Elfogadta a cicit?

Köszönöm, ha megosztod a tapasztalatodat :)

nov. 24. 21:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Az én fiam konkrétan élete első 2 hónapját úgy töltötte, hogy állandóan fogta valaki, kivéve mikor aludt :D
nov. 24. 21:41
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

A fiam eleinte eszik-alszik baba volt, aztán sajnos kb. 2-5 hós kora között végignyekeregte a délutánokat...

Sokat volt ölben, meg mindennel próbáltuk elterelni a figyelmét, aztán vagy bejött, vagy nem. Általában nem :/

Voltak ritka esetek, mikor pl. rátettem a pocijára a melegítőpárnát, vagy betettem a rezgőszékbe, és hirtelen megnyugodott, elaludt. De ezek a csodák csak 1x fordultak elő sajnos, hiába hittem, hogy megvan a tuti recept, sosem sikerült megismételni 🙂

Szerencsére fél éves korára teljesen elmúlt a rosszabb időszakunk, azóta is nyugodt, kiegyensúlyozott baba/gyerek, pedig már 2 múlt.

Egyébként mindig jó alvó volt szerencsére, az éjszakát is átaludta már korán, így én sem voltam romon a nemalvástól, könnyebben bírtam a nyűgös délutánokat.

nov. 24. 21:54
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

Felváltva volt kézben,és sokat ment a hajszárító a hasára persze biztonságosan,ésszel. Az még a legmélyebb sírásból is kizökkentette.

Akkor még könnyű volt vele... Iszisz szoptattam 2 évig,de vigasztalásnak én nem adtam cicit sosem,csak ha éhes volt. Neki nem tett jót az össze-vissza cicizés. Rengeteg tejem volt,nagyon sokat szopott, de minimum 1.5 órát hagytam köztük az emésztése érdekében.

Később, 2 éves kora után, mikor már jöttek az autizmusából fakadó 2-3 órás sírások/hisztik/összeomlások,mikor vérig sebezte magát,na arra már nem volt megoldás.

nov. 24. 22:09
 4/14 anonim ***** válasza:
Patikai babnyugtató cseppek.
nov. 24. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

#1 lányom volt ilyen, csak ő még akkor is kézben/kendőben volt amikor aludt napközben.

Éjjel szépen aludt az ágyban, nappal meg ha a fenekét ágy érte elkezdett üvölteni.

Konkrétan rajtam élt majdnem három hónapig

nov. 24. 22:14
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok, nappal ő is csak kézben aludt, egyedül éjszaka maradt meg a babaöbölben :D Most már annyit változott, hogy napközben is sokat alszik kézben, de ha leteszed azért nem ébred fel rögtön, valamennyit alszik úgy is, illetve ha felkel se üvölt egyszerre, egy darabig elnézeget vagy játszik a kiságyforgóval. Most 4 hónapos. Amúgy az első heteket tényleg szó szerint csak túl kell élni, idővel jobb lesz
nov. 24. 22:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem azért az nagy könnyebbség volt, hogy a férjem is itthon volt, ugyanis abban az időszakban nem vállalt munkát, illetve Anyuékkal egy udvarban lakunk, szóval 3an cipeltük felváltva, hogy azért tudjak legalább enni meg fürödni, vczni :D
nov. 24. 22:20
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ölben jobban üvölt, mint máshol. Egyszerűen nem tudja elviselni, hogy nem cicin altatom, úgy van vele, hogy akkor hagyjam békén, majd ő megoldja. De nem tudja, mert nem érti, hogy ahhoz be kéne csukni a szemét.Kb.délután 5-től, ha előbb hazaérünk akkor előbb, éjjel 1-ig.

Cicin viszont nem altathatom, mert ő olyankor eszik is. Így is túlette magát mindig. Most már annyit javult a helyzet, hogy kevesebbet is eszik, a hasfájás is csökkent, így este már csak akkor kezd üvölteni, ha tényleg nagyon fáradt. Ha nincs akadálya, akkor cicire rakom és egy perc alatt bealszik. Már csak az a probléma, ha nem akarom, hogy azonnal fel is ébredjen, nem mozdulhatok el. Tehát csinálni továbbra se tudok semmit.☹️

nov. 24. 22:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

#7! De érdekes. Azt hittem, csak az én fiam ilyen, hogy tök más az éjszakai alvása, meg a nappali. Pontosabban inkább nappali nemalvásról beszélhetünk😂

Éjszaka gyönyörűen elalszik egyedül (kivéve, ha van valami gond, pl.hasfájás). Annyi kell neki, hogy menjek fel én is a saját ágyamba aludni.A reggel 8-as evés után visszarakom, de nem alszik vissza csak 10körül, de csöndben elchillezik magában(akkor nekem már nem muszáj lefeküdni.)Kis túlzással, akkor veszem ki, amikor akarom. Ha alszik, ha nem, hangja nincs. Na, de ha egyszer kivettem, oda többet be nem tehetem. Legközelebb éjjel 1-kor. És természetesen addig máshol se alszik, nem hogy egyedül, senkivel. Persze csöndben sincs, csak ordít. Sose értettem, mitől van ez.

nov. 24. 22:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen. Porszívó/hajszárító csodájáról hallottam és bevált.

Nehezen aludt el a fiam, hiába járkáltam vele, ringattam stb, csak sírt. Volt mikor 3 órán keresztül, mire álomba sírta magát. De a fehér zaj az megnyugtatta kb azonnal. Általában magamra kötve húztam végig a házban az álló porszívót és csak akkor kapcsoltam ki, ha átraktam a kiságyba. Napi szinten ment ez 1x, kora délután.

nov. 24. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!