Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leesett az 5 hónapos kisbabám...

Leesett az 5 hónapos kisbabám az ágyról?

Figyelt kérdés
Tudom sok ilyen kérdés van, szinte mindegyiket elolvastam már,de nálunk más a helyzet. Kedden megetettem a kisbabámat az ágyban, bealudt 13 órakor, rá 10-15 percre sajnos én is... 14:30kor kipattant a szemem, fel ültem körbe sem néztem láttam,hogy a kicsi nincs mellettem felkeltem és akkor láttam meg az ágy végében a földön feküdt háttal és engem nézett, azt hittem itt a vég, hiába volt körbe párnával legurult. Gyorsan felkaptam megtapogattam a kis fejét aztán letettem az ágyra és felhívtam a házi orvosunkat. Megkerdezte, hogy sírt-e, mondtam hogy nem,mozog minden végtagja,nem sír ha hozzá érek valahol mondtam hogy nem , honnan esett le, milyen magasságból mondtam, hogy nekem a térdemig ér az ágy (a baba magassab mint az ágy, hozzá mértük), hogy mire esett (padlóra), hogy vérzik-e esetleg vagy hanyt mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy figyeljem 72 óráig, hogyha hanyik,másképp viselkedik,nincs étvágya akkor vigyük be a kórházba. A doki tok lazán vette azt mondta elofordul ebbe a korban. Na igen, de engem azóta is mar a bűntudat, mert aludtam és nem tudom, hogy szegény mióta lehetett ott a földön egyedül, csak remélni tudom, hogy arra keltem fel hogy leesett vagy meghallottam volna ha sír, mert ahány kérdést olvastam ott minden baba sírt miután leesett ő meg csak ott nézett rám. Miután beszéltem a dokival már mosolygott rám és semmi változást nem vettem észre rajta. Másnap mintha a jobb szeme alatt mintha láttam volna hogy,kicsit lilás, de a párom azt mondta,hogy nincs ott semmi meg mintha a bal bordaja fölött piros lett volna, de már az sem látszik. Azóta is rettegek, hogy túl "könnyen" megúsztuk , félek hogy egyszer arra kelek fel, hogy Ő már nincs köztünk vagy hogy ennek később következménye lesz, mert szegény biztos beverhette a fejét, hiába magasabb ha en is le gurulnék biztos megutnem magam, hát még Ő, aki még védekezni sem tud meg megtartani a nyakát mikor leteszi a fejét. Igazából azt szeretném kérdezni, hogy akinek ilyen kicsi korban leesett a babája nem lett semmi következménye később?

nov. 23. 04:59
1 2
 1/11 anonim válasza:
81%

Szia! Amikor az én kisfiam 8 hi após volt ült a szőnyegen és egyszercsak hátra vágta magát. Nagyon megijedtem, hiszen erővel tette mindezt,de nem lett semmi baja.

Az ágyról is le esett már,nagyon sírt.lett is egy pici pukli a homlokán,orvoshoz vittük, ahol megnyugtattak, annyit mondtak vizes ruházzam a fejet.

Szóval, megertem az ijedtségedet,az ember félti őket,de ha nem sírt és semmi látható jele nincs bajnak, akkor ne aggódj. ☺️

nov. 23. 05:35
 2/11 anonim válasza:
74%
8 hónapos* elírtam
nov. 23. 05:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne pánikolj ennyire, az elmondottak alapján nem lett baja, talán éppen csak lecsúszott az ágyról. De vond le a tanulságot: a gyereknek biztonságos környezetet kell nyújtanod. Most már ő mozog, gurul, mászik, egyre többet fog megpróbálni és magát sodorja veszélybe. Előzd meg a baleseteket odafigyeléssel.
nov. 23. 07:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg nem leesett, hanem csak lecsúszott az ágyról, nincs semm baja.

Viszont amelyik gyerek már képes forogni, azt soha nem szabad olyan helyre tenni, ahol nincs bekerítve. Ha egyböl a padlóra teszed, az is jobb, a gyerek jól érzi magát, és nem tud leesni.

nov. 23. 08:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat,próbálom magam nyugtatgatni,hogy már eltelt 4 nap,biztos nem lesz semmi baja,de a kisördög nem alszik, állandóan ezen kattog az agyam, hogy mi van ha elveszítette az eszméletét, mert későn keltem fel. Azóta megtanultam a földön vagyunk napkozben, de sajnálom ott is, mert hallom, hogy ott is koppan a kis feje,hiába van szőnyeg,habszivacs meg még két takarót is tettem (ne nézzétek hülyének 🙃)
nov. 23. 08:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az "jó", ha néha koppan a feje, ettöl ugyanis baja nem lesz, nem lehet, de megtanul vigyázni rá. Ez fontos, mert ha már ül vagy késöbb, ha már feláll, fontos, hogy tudja a fejét védeni. Ne akard most túlvédeni, a habszivacs szönyeg böven elég alá.
nov. 23. 08:33
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Kedden megetettem a kisbabámat az ágyban, bealudt 13 órakor, rá 10-15 percre sajnos én is..."

Íme, a tanulság a sok vérmaminak, akik itt szoktak fröcsögni, hogy minek vállalt gyereket az, akinek szüksége van alvásra...

Kérdező! Te már tanultál belőle, sajnos, a saját károdon. Írtad, hogy mindent megteszel, a további balesetek elkerülésére. Örülj, hogy nagy baj nem történt és lépj túl rajta. Többet már nem tehetsz.

#6! De jó, hogy ezt írod! Kisfiam nagyon aktív baba, már pár hetesen "mászkált" a kiságyban. Gondolkodtam, hogy tegyek-e be rácsvédőt, de nem mertem, mert arra jutottam, hogy ő magával az üres kisággyal is képes lenne kinyírni magat, nem növelem a potenciális életveszélyes tárgyak számát. Egy ideje az a legújabb szórakozása, hogy rátekeredik a rácsra és próbál kiszabadulni. (Lassan lejjebb fogom rakni, igen, 3 hónaposan.☹️) Szóval ilyenkor rendszeresen hallottam, hogy koppan a feje a kiságyban. Először lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nem raktam rácsvédőt, de már úgy vagyok vele, hogy nem fogok. Nem szokott sírni, szóval gondolom, nem olyan erősen üti be, de megtörtént annyiszor, hogy megtanulja, az nem kellemes és később jobban védje. Ha most "kipárnáznám", nem alakulna ki benne egy minimális óvatosság, ami egyébként is teljes mértékben hiányzik belőle egyelőre 😂

nov. 23. 09:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi minden rendben lesz.az én lányom ezt 2 havonta fixen eljátszotta. Mikor már kiküszöböltük hogy leeshessen az àgyról akkor meg a tricikliből esett ki az útra(be volt kötve de valahogy szétjött a csat rèsze) legelsőnek 4 hósan esett le. Egyből a puffanàsra riadtam fel. Azt hittem megbolondulok.vele sírtam..1 hèt volt mire “megnyugodtam”

Ha bármi olyan fájdalom érte volna a te gyermeked hidd el nem maradt volna csendben

nov. 23. 10:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 7 hósan esett le éjjel. Felkaptam és kb egyből aludt tovàbb. Reggelre belilult a szeme alatt.utcára se mertem vinni mert mondom tuti azt hiszik verem a gyereket. Akkor fel sem mértem hogy ez baj lehet fiatal voltam.nem is idegeskedtem rajta. De hála égnek nem történt semmi nagy baj vele azóta eltelt több év. Lànyomnàl meg már pánikoltam mikor leesett az àgyról de hála istennek feleslegesen
nov. 23. 10:10
 10/11 anonim ***** válasza:
7-es: örülök, hogy pozitívnak érzed a válaszomat (a 6-os vagyok), tényleg így müködik, négy gyerekem van, akik idöközben nagyobbak, de eddig semmiféle komoly balesetük nem volt, (szerintem) mert már picinek megtanultak vigyázni a különbözö testrészeikre, késöbb megtanultak jól esni, illetve a testkontrolljuk kifejezetten jó.
nov. 23. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!