Leesett az 5 hónapos kisbabám az ágyról?
Figyelt kérdés
Tudom sok ilyen kérdés van, szinte mindegyiket elolvastam már,de nálunk más a helyzet. Kedden megetettem a kisbabámat az ágyban, bealudt 13 órakor, rá 10-15 percre sajnos én is... 14:30kor kipattant a szemem, fel ültem körbe sem néztem láttam,hogy a kicsi nincs mellettem felkeltem és akkor láttam meg az ágy végében a földön feküdt háttal és engem nézett, azt hittem itt a vég, hiába volt körbe párnával legurult. Gyorsan felkaptam megtapogattam a kis fejét aztán letettem az ágyra és felhívtam a házi orvosunkat. Megkerdezte, hogy sírt-e, mondtam hogy nem,mozog minden végtagja,nem sír ha hozzá érek valahol mondtam hogy nem , honnan esett le, milyen magasságból mondtam, hogy nekem a térdemig ér az ágy (a baba magassab mint az ágy, hozzá mértük), hogy mire esett (padlóra), hogy vérzik-e esetleg vagy hanyt mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy figyeljem 72 óráig, hogyha hanyik,másképp viselkedik,nincs étvágya akkor vigyük be a kórházba. A doki tok lazán vette azt mondta elofordul ebbe a korban. Na igen, de engem azóta is mar a bűntudat, mert aludtam és nem tudom, hogy szegény mióta lehetett ott a földön egyedül, csak remélni tudom, hogy arra keltem fel hogy leesett vagy meghallottam volna ha sír, mert ahány kérdést olvastam ott minden baba sírt miután leesett ő meg csak ott nézett rám. Miután beszéltem a dokival már mosolygott rám és semmi változást nem vettem észre rajta. Másnap mintha a jobb szeme alatt mintha láttam volna hogy,kicsit lilás, de a párom azt mondta,hogy nincs ott semmi meg mintha a bal bordaja fölött piros lett volna, de már az sem látszik. Azóta is rettegek, hogy túl "könnyen" megúsztuk , félek hogy egyszer arra kelek fel, hogy Ő már nincs köztünk vagy hogy ennek később következménye lesz, mert szegény biztos beverhette a fejét, hiába magasabb ha en is le gurulnék biztos megutnem magam, hát még Ő, aki még védekezni sem tud meg megtartani a nyakát mikor leteszi a fejét. Igazából azt szeretném kérdezni, hogy akinek ilyen kicsi korban leesett a babája nem lett semmi következménye később?ma 04:59
1/5 anonim válasza:
Szia! Amikor az én kisfiam 8 hi após volt ült a szőnyegen és egyszercsak hátra vágta magát. Nagyon megijedtem, hiszen erővel tette mindezt,de nem lett semmi baja.
Az ágyról is le esett már,nagyon sírt.lett is egy pici pukli a homlokán,orvoshoz vittük, ahol megnyugtattak, annyit mondtak vizes ruházzam a fejet.
Szóval, megertem az ijedtségedet,az ember félti őket,de ha nem sírt és semmi látható jele nincs bajnak, akkor ne aggódj. ☺️
3/5 anonim válasza:
Ne pánikolj ennyire, az elmondottak alapján nem lett baja, talán éppen csak lecsúszott az ágyról. De vond le a tanulságot: a gyereknek biztonságos környezetet kell nyújtanod. Most már ő mozog, gurul, mászik, egyre többet fog megpróbálni és magát sodorja veszélybe. Előzd meg a baleseteket odafigyeléssel.
4/5 anonim válasza:
Valószínüleg nem leesett, hanem csak lecsúszott az ágyról, nincs semm baja.
Viszont amelyik gyerek már képes forogni, azt soha nem szabad olyan helyre tenni, ahol nincs bekerítve. Ha egyböl a padlóra teszed, az is jobb, a gyerek jól érzi magát, és nem tud leesni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat,próbálom magam nyugtatgatni,hogy már eltelt 4 nap,biztos nem lesz semmi baja,de a kisördög nem alszik, állandóan ezen kattog az agyam, hogy mi van ha elveszítette az eszméletét, mert későn keltem fel. Azóta megtanultam a földön vagyunk napkozben, de sajnálom ott is, mert hallom, hogy ott is koppan a kis feje,hiába van szőnyeg,habszivacs meg még két takarót is tettem (ne nézzétek hülyének 🙃)
ma 08:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!