Mit adtok babátokra ha kimentek?
most este? harisny, bélelt gatyó, bakancs, body, póló, pulcsi, kabát, sál, sapi
délután nem adtam rá kabátot, sálat, sapkát, annyira szép idő volt :)
Ha kb 10-12 fok alá megy a hőm (ez attól is függ h pl fúj e szél), akkor harisnya, vékonyabb naci, h.ujjú body, nem vastag pulcsi és nem bélelt kabát. sapka és ha hidegebb van akkor sál.
De ma olyan jó idő volt, h harisnyát nem adtam meg sálat sem. Amúgy 14 hónapos és már nagyon nem használjuk a babakocsit, kisfiam nagyon korán elindult, úgyh már "felnőtt módjára" sétálunk nagyokat. Feleslegesnek tartom nagyon beöltöztetni mert mivel aktívan mozog már, beizzad(hat) és megfázhat.
Rosszul vagyok viszont azoktól,akik már most téli kabátot adnak a gyerekre (pl ma reggel piacon voltunk,nem egy gyereket láttam, akiken vastag, téli kabát volt. 12 fok volt kint, de sütött a nap.)Ezek az anyukák mit fognak télen a gyerekükre adni?
És télen mit fogsz ráadni mínusz 5 fokban?
Egy aktívan nem mozgó babát egy réteggel kell jobban felöltöztetni, mint ami rajtad van! Meg betakarni egy vékonyabb takaróval a babakocsiban.
Hidd el, h sokkal többet ártasz vele ha nagyon beöltözteted!
Az én kisfiam tavaly ilyenkor volt 2 hónapos, nagyokat sétáltunk, de nem volt úgy beöltöztetve mintha tél lenne. Nem is volt beteg.
Viszont ha ilyenkor overált adsz rá, csak azt éred el, hogy jól beizzad (hiába nem mozog), megfázik, esetleg tüdőgyulladást is kap. (Most van egy ismerősöm tesójáéknál baba, aki 9 hónapos, igaz még nem mászik,tehát nem mozog aktívan, az anyja bent is és kint is egyik nap orkános nadrágot adott a gyerekre meg vastag pulcsit. Jó idő volt sütött a nap. Tegnap írta abarátnőm sms-ben, h a kislánynak enyhe tüdőgyulladása van)
Persze azt adsz rá a gyermekedre amit akarsz, Te tudod, én csak jótanácsként írtam neked.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!