Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszi meg az előírt adagot...

Nem eszi meg az előírt adagot a babám, de a tápszert nem fogadja el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 hetes lesz a kisbabám, a védőnő szerint már napi 500 mili tejet kellene ennie, de nekem körülbelül 300 mili anyatejet eszik. Igény szerint szoptatom, naponta kb 13-14 alkalommal is mellre kerül. Viszont a védőnő már tápszert ír elő, de a babám nem hajlandó megenni, hiába próbálom a szájába rakni az üveget öklendezik tőle és nem nyel. Mit tegyek? 😔 Még így hiányzik legalább 200 mili neki a napi adaghoz.

nov. 14. 22:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok, egyébként amíg lehet anyatejet adj neki tápszer helyett. A tapszerrel rengeteg kínlódás van, a lányom szinte elejétől tápszeres, mert nem vette észre senki időben, hogy gond van a nyelvfékjével (erre nem árt ha oda figyelsz te is) én meg mint első babás szülő fogalmam nem volt hogy van ilyen babánál. Ennek eredménye az lett hogy hiába szopizott, csak az előtejet tudta inni, emiatt ő sem lakott jól szinte fél óránként/óránként éhes volt, és a tejem is elapadt. A tápszeres babáknál gyakori a székrekedés, vagy nem jó a babának a tápszer, stb. Stb. Amíg lehet anyatejjel tápláld.
nov. 15. 08:17
 12/20 anonim ***** válasza:
61%

Jaj...ne fejj már. Tönkretesz mindent!

A szoptatás sokkal jobb a mellnek és a babának is.

Szoptasd ugyan így továbbra is!

Valamint NE mérd.

2 évig szoptattam igény szerint egy beteg babát. 1x nem kellett megmérnem...nem is volt itthon mérleg.

nov. 15. 08:59
 13/20 anonim ***** válasza:

Az a védőnő egy őskövület.

Nem kell méregetni annyit, csak magadat idegeled. Heti egy pucér súlymérés bőven elég.

Ha van elég pisis/kakis pelus, a baba jókedvű, a bőre szép feszes, eleget eszik hidd el.

A babák nem könyv szerinte esznek. Az én kisfiam màr a kórházban egy csomó tejet bukott vissza, nézték hová fért bele annyi. 🫣 A nagylányom meg épp, hogy csak összenyammogta, ami neki elég.

nov. 15. 09:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Viszont ha nem fejek, hogy pótoljak ha tényleg szükség lesz rá?
nov. 15. 20:34
 15/20 anonim ***** válasza:

#14 ha pótolni kell akkor nincs tejed.

Akkor mit fejsz ki?

Ha van elég tejed és fejni tudsz akkor a babának is elég az ami a melledben van

nov. 15. 20:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Igény szerint szoptatod?

Ne szoptasd idorez hanem akkor amikor mellre keredzkediknakkor tedd rá.

Ha egy óra múlva akkor akkor.

Ha két óra múlva akkor két óra múlva.

Beáll a kereslet és a kínálat, a melled annyi tejet fog termelni amennyire a babának szüksége van

Ha nem veszi el a tápszert nem kell erőltetni.

nov. 15. 20:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Persze ha nincs tejed az más, akkor kell a tápszer, de én a leirasodbol úgy vettem ki, hogy van ott tej.

nov. 15. 20:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Mennyit hizott a baba? Lecci valaszolj mar erre.
nov. 15. 20:49
 19/20 anonim ***** válasza:

Így van. A gyarapodását nézd. Egy ekkora baba lóghat cicin egésu nap,éhesnek is tűnhet, de nem az.

Ha hízik nem kell neki semmilyen pótlás.

Van egy tök jó app Child Growth Tracker ott szépen tudod követni a fejlődését.

nov. 16. 15:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha megválaszolnád hogy mennyit hízott a baba, ez az egyetlen dolog elég ahhoz hogy megtudjuk elég a az anyatej. Oké van elég pisis , kakis pelus az addig oké, de basszus hány kg?
nov. 16. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!