Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszi meg az előírt adagot...

Nem eszi meg az előírt adagot a babám, de a tápszert nem fogadja el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 hetes lesz a kisbabám, a védőnő szerint már napi 500 mili tejet kellene ennie, de nekem körülbelül 300 mili anyatejet eszik. Igény szerint szoptatom, naponta kb 13-14 alkalommal is mellre kerül. Viszont a védőnő már tápszert ír elő, de a babám nem hajlandó megenni, hiába próbálom a szájába rakni az üveget öklendezik tőle és nem nyel. Mit tegyek? 😔 Még így hiányzik legalább 200 mili neki a napi adaghoz.

nov. 14. 22:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Eszik annyit, amennyi az igenye. Ha van eleg pisis-kakis pelenka, nem bagyadt, rosszkedvu, es gyarapodik, akkor nincs baj. A kisbabak nem olvassak a nagykonyvet, nem tudjak, aszerint mennyit kellene enniuk.🙄
nov. 14. 22:42
 2/20 anonim ***** válasza:
96%

A védőnőd hülye.

A baba tudja mennyi kell neki

Hagyd a tápszert .

Ha van tejed és akarod szoptatni, ne adj neki tápszert.

Az igény szerinti szoptatás a legjobb.

Ha a védőnő meg kérdezi, mond azt, hogy igen, annyit eszik amennyit kell.

Nem kell mindent az orrukra kötni

nov. 14. 22:47
 3/20 A kérdező kommentje:

Kakis nincs mindennap, pl ma és tegnap volt de előtte mondjuk 5 napig nem.😔 A pisis pelus az van bőven. Viszont így nem tudom mitévő legyek a tápszeres pótlással, adjam-e neki.

Elkezdtem fejni is de még csak két napja csinálom és csak kb 40-50 mili jön le maximum egy alkalommal

nov. 14. 22:48
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyatejes babáknak ha több napig nincs kaki az teljesen normális.

Fejni meg szerintem igény szerinti szoptatás mellett teljesen felesleges.

A baba beállítja magának a kereslet-kinalatot, ez azt jelenti, annyi tejed lesz amennyire a babának szüksége van.

Én nem adnám a tápszert a helyedben, de te tudod.

Ha a baba jókedvű, fejlődik, vannak pisis pelusok akkor nincsen baj.

Én ezt az egész védőnői rendszert vagy hogy is mondjam beszüntetnem a pics@ba, csak stresszelik az anyukákat a vénasszonyok, és a fiatalok is, akiknek nincs gyerekük és fingjuk sincs semmiről.(Tisztelet a kivételnek, vannak rendesek is köztük, kar hogy sokaknak szar jut)

nov. 14. 23:05
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Amit fejsz, azzal mi lesz? Oda tudod neki adni? (Ha igen, miből?)
nov. 14. 23:32
 6/20 anonim ***** válasza:
51%

Ez a rohadt balkani vedoni rendszer , raadasul ostoba pi**a a legtobb !

NINCS olyan, hogy eloirt adag !

NEM kell meregetni, rakd el azt a rohadt merleget ! Hacsak nem beteg a gyerek.

A vedono nem az anyukad, nem o mondja meg mit csinalj, o csak egy allami alkalmazott, nem vagy a beosztottja.

Anyatejes babanal napi 10 vagy 10 naponta egy szeklet is teljesen normalis ( mondjuk ennek az alap dolognak illet volna utana nezned a 9 honap alatt)

Lenyeg, hogy szopizzon amennyit akar, 6-8 het mig beall a kereslet kinalat, eddig tart a gyermekagy, ilyenkor annyi dolgod van, hogy 24 oraban a babaval legyel egy agyban, szoptasd.

Plusz legyen pisis pelus, es ha nem ordit az ehsegtol, NEM kell tapszer, felejtsd el. Sza*d le az artonot.

Plusz olvasgass kicsit szakirodalmat ennel kicsit jobban kepben legyel ...

nov. 14. 23:40
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit hizott eddig a baba?
nov. 14. 23:47
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen dolog fontos itt. Mennyit hizott a gyerek születése óta? Mert ha hízik akkor de, elég neki az a 300mili. Nem javaslom hogy a szájába tömködd a tápszert mert evészavart váltassz majd ki nála és a cumisüveget nemfogja elfogadni sem hiába anyatejet raksz bele. Hagyd abba a tápszerezést, a védőnőd hülye. Keress fel egy szoptatási tanácsadót.
nov. 15. 06:16
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jól csinálod. Ahogy írták, nem kell minden nap kaki legyen. Ha jókedvű és rendesen gyarapszik, nem kell pótlás. Erdélyi vagyok, itt nincs védőnő, fogalmam sem volt eddig, hogy mennyit "kell" egyen a baba. A kórházban engem is rá akartak beszélni a tápira, mondtam, ok, persze, adok neki, de sohasem adtam 😊
nov. 15. 07:45
 10/20 anonim ***** válasza:
15%
Ha öklendezik tőle lehet gyorsan megy a tápszer neki. Próbálj meg kisebb lyukú cumisüveget egyenlőre neki vagy tartsd picit függőlegesebben a fejét, hogy ne szaladjon egyből a torkára.
nov. 15. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!