Porszívós orrszívó helyett mit használjak?
Azt olvasom az a leghatékonyabb, de ha nem muszáj nem szeretnék ilyet használni (több okból is, felesleges most leírnom miért, csak nem).
Melyik alternatíva lehet még jó?
Kicsi kézi elektromos, nasiboo vagy esetleg szájjal szívhatós?
Csatlakozom az eddigi válaszolók többségéhez, semmi nem olyan jó, mint a porszívós. A férjem is eleinte ellene volt, aztán látta, hogy mennyi cuccot kiszed a gyerek orrából, utána ő is teljesen a "rajongója" lett. Már nagyok a gyerekek, 8 és 4 évesek, így nincs rá szükség, de pici korukban ha kellett, akkor mindig használtam.
Mondjuk mi nem is próbáltunk másmilyet.
Külföldön is van orrszívás nem úgy van, hogy csak itthon szívják a gyerek orrát.
Amikor én gyerek voltam csak az a kézi volt amit az orrlyuk előtt lehet nyomkodni. Semmit nem ért. Mindkét fülem valamint az arcüregem is több mint 10-er szúrták fel. Az utolsóra a mai napig emlékszem borzalmas élmény volt. Persze most is előfordulhat szövődmény, ha leszívod, de valljuk be sokkal, de sokkal kevesebb mintha nem szívnád le.
Aki nem szívja le annak ajánlom próbálja ki, ha náthás nem fújja ki az orrát. A legtöbben ezt 10 percig nem bírják ki.
Szerintem nem teljesen jött át,amit akartam írni. Van orrszívás,de nem úgy mint itthon. A gyerek jobb közérzetét szolgálja,igény szerint. Abban igazad van,hogy akkoriban sokkal rosszabb volt, nem volt korszerű gyógyszer. Akinek gondja volt szurkálták összevissza. Ma már szerencsére ez változott. De a betegség ugyanúgy megmaradt,középgyulladás,hörghurut szép számmal, tubus is van ma már,ami akkoriban még nem létezett,ezért is nincsenek ma már ilyen drasztikus megoldások
Az orrváladékot érdemes eltávolítani, javítja a komfortérzetet,
de a mennyisége jóformán mindegy,mert a betegségek ugyanúgy jönnek. Ha ez igaz lenne ahogy sokan hiszik,ma már nagyítóval kellene keresni a országosan a szövődményes eseteket,gyerek fül orr gégészek munkája is igencsak megcsappana....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!