Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám újra elérni...

Hogyan tudnám újra elérni hogy ne féljen tőlem és megbízzon bennem. A13 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyenlem magam és nagyon lelkiismeret furdalásom van. Pár napja már nem tudtam mit csináljak vele mindenért kiabált és sírt. Éppen pelenkáztam és ahogy kiabált csúnya mimikával vissza ordítottam rá. Úgy megijedt hogy már fájdalmasan sírt. Hozzá teszem nagyon fáradt vagyok 90%-ban egyedül vagyok vele. Ha apa nem dolgozik sokat segít persze. Érzem hogy ki vannak kicsit most az idegeim.

Szóval azóta alig mosolyog velem, ha én veszem fel sír és nyújtja a karját apához hogy menne hozzá.

Nagyon rosszul érzem magam most ez miatt de nagyon elszakadt a cérna 😭

nov. 4. 23:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%

És ahelyett hogy befejezted volna a pelenkázás, beteszed a kiságyba te kimesz és kint ordítasz vele vagy Cska kifujod magad, rögtön raorditottal. Az 1 évesre

Aki még nem dacol, nem felesel stb.. Reméljük ha a férjed fáradt és te nyűgösebb vagy az átlagnál nem úgy kezeli hogy leorditja a fejedet.

nov. 5. 01:44
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Mással is előfordul, ilyen a kimerültség. Tényleg jobb ilyenkor letenni a kicsit az ágyába vagy a padlóra és kinn kitombolni magad kicsit.

Valószínűleg hamarosan helyreáll a rend, meg szerintem a bűntudat miatt is súlyosabbnak látod a helyzetet.

nov. 5. 02:19
 3/19 anonim ***** válasza:
27%

2es nem, normális ember nem sokkolja a saját babáját mert fáradt. Mi lesz a következő lépés? Kilógatja a lábánál fogva az ablakból hogy abbahagyja a sírást?

Kérdező, fogadj inkább bébiszittert míg pihensz mert így traumatizálod a gyerekedet.

nov. 5. 06:45
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
#2, csak annyit írtam, hogy mással is előfordul. Nyilván a kérdező is érzi hogy ez nem jó és próbál tenni azért hogy ne szakadjon így el a cérnája a jövőben.
nov. 5. 07:07
 5/19 A kérdező kommentje:
3/ hogy a fenébe gondolhatsz ilyet. Elborult az agyam. Már vettem citromfű teát és magnéziumot is. Próbálom sokat ölelgetni. Viccelődni vele. Azon vagyok hogy soha ne forduljon elő többet
nov. 5. 09:12
 6/19 anonim ***** válasza:
83%
legyél vele sokat együtt, játssz vele, babusgasd
nov. 5. 09:20
 7/19 A kérdező kommentje:
Igen az lesz. Ő a mindenem. Nem tudom. Kitört belőlem. Más probléma is van. Most tervezünk egy kis kirándulást jót tenne mindenkinek
nov. 5. 10:06
 8/19 anonim ***** válasza:
65%
Rakiabaltal, ez aztán nagy dolog! Elkezd járni, minden szart osszefogdos, megeszik, belenyúl a konnektorba, kiszalad az úttestre,fogsz te még kiabálni vele. Nem kell ilyen nebancsviragnak lenni, viseljen már el ennyit, nem agyonverted, fél nap és elfelejti amúgy az egészet.
nov. 5. 10:29
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
Nyugi, ha egyszer elszakadt a cérna, attól nem fog egy életre traumatizálódni. Gondolod itt mindenki úgy nevelte fel a gyerekeit, hogy egyszer nem kiabált rájuk? Ugyan. Kicsit megszeppent, helyre fog állni minden. Nyilván törekedj, hogy ne legyen ebből rendszer, de ne hibáztasd így magad. Én, ha nem sikerül úgy reagálnom valamire, ahogy helyesnek tartanám, akkor megnyugszom, és azt mondom, hogy ne haragudj, nem szabadott volna kiabálnom. Fáradt voltam, és rosszul reagáltam. Te nem csináltál semmi rosszat, anya nagyon szeret. Lehet, hogy nem érti a szavakat, de szerintem a hangsúlyt és a szándékot érzik. 3 gyerekem van, alapvetően békés természet vagyok, de egy párszor kihúzták már a gyufát kicsiként is. Megbeszéltük, szeretjük egymást. Nem vagy tökéletes, nem is kell éveken keresztül a nap minden percében annak lenned. A gyerek megismeri, hogy anya néha dühös, anya néha elrontja, de ami el van rontva, azt helyre is lehet hozni.
nov. 5. 10:32
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

Ajj, màr. A sok mintaanya. Elfelejti majd ne aggódj.

3 gyerekem van, gondolhatot 1 nap hányszor emelem fel a hangom... Egyik sem lelki nyomorék és nem félnek tőlem.

nov. 5. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!