Ha az exem egy csúnya vita után lelépett és ki is jelentette szinte hogy szrik a gyerekre Hogy tudom elérni hogy az ő nevéről (apasági van) átkerüljön az én nevemre?
A gyerek nem tulajdon. Nem egy autó, hogy átírod és kész.
Ha szétmentetek, akkor gyermekelhelyezési pert indítasz, hogy te nevelhesd, de attól még az ő gyereke marad.
Nem értem mi szükség gyerekelhelyezesi perre
Nem vagyunk se bejelentett elettarsi kapcsolatban se semmi csak apasági nyilatkozatot tett(sajnos bár ne tette volna..)
Attól még hogy nem érted, így van.
Az ő gyereke (is). Pont.
Semmit nem számít, hogy ti milyen kapcsolatban vagytok.
Ha nem gondoskodsz a gyermekelhelyezésről, a későbbiekben semmit nem tudsz majd elintézni egyedül a gyerekkel kapcsolatban, mert mindenhez kell majd az aláírása.
Személyihez, útlevélhez, oviba beiratni, iskolába beíratni... stb.
Érdekes amit itt írnak. Nekem is az ex-em "csak" apa, így is nevezték meg hivatalos helyeken is.
Sose volt gyermek elhelyezési per. A fiam dolgait (hivatalosat is) én intézem, sose kellett hozzá ő!
Bocs az off-ért, a név változtatást nem tudom, hogy megy!
A név változtatáshoz mindkét szülő beleegyezése szükséges.
Amíg nincs gyermekelhelyezés addig feltételezik, hogy együtt nevelitek a gyermeket és ugyanolyan jogok illetik meg mindkét szülőt. Plusz gyerektartást sem tudsz máshogy igényelni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!