Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen érvekkel győzzem meg a...

Milyen érvekkel győzzem meg a férjem, hogy ne hagyja magára a gyereket a pelenkázón?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy alap dolog és itt sokaknak el fog borulni az agya a kérdés hallatán. Nyugodtan boruljon el, de csak a kérdés szempontjából releváns választ írjátok le.

Többször kértem, hogy ne hagyja a babát a pelenkázón felügyelet nélkül egy pillanatra sem. Nem tartotta be, ezért szétszereltem a pelenkázót és eltettem.

Most harcol, hogy visszakapja, de ego kérdést csinál a férjem az ügyből. Azt mondja, hogy ő ismeri a babánkat és tudja, hogy nem fog leesni. Különben is, bántja, hogy nem bízom meg benne, mert úgy gondolja, ezzel az ő képességeit becsmérlem. Nálam leeshet, de nála biztos, hogy nem fog.

Már elmondtam neki, hogy benne bízom, de egy pillanat alatt lefordulhat a gyerek, amikor ő ellép. Mutattam neki videót is, amin egy csecsemős nővér magyaráz ennek a fontosságáról. Mondtam, hogy milyen rossz kimenetele lehet egy ekkora esésnek. Egyik sem hatja meg, mert ő olyan profinak tartja magát, hogy nála nem eshet le a baba és amúgy is, ismeri a gyerekünket és tudja, hogy nem tesz hirtelen mozdulatokat(?!).

nov. 3. 08:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, hogy fogja megakadályozni, hogy leessen, ha egyszer nincs ott.

Aztán mondd meg neki, hogy a gyerek érdeke hogy ne haljon meg vagy nyomorodjon meg egy életre, úgyhogy az egója, ide vagy oda, pelenkázhatja a padlón, ha ennyi esze van.

Keress neki videókat vagy valami, de amúgy jó gyerekes és én sem hagynám neki, ne hagyd, hogy elbizonytalanítson vagy érzelmileg zsaroljon, te látod jól.

nov. 3. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Itt nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nem tudtok egymással tisztességesen kommunikálni és gyerekedként kezeled őt is. “Szétszereltem a pelenkázót és eltettem…. Most harcol, hogy visszakapja”
nov. 3. 21:43
 13/17 SZTANN ***** válasza:
55%
Egy 7 hónapos baba már mindenféle mozdulatot csinál, és éppen pelenkázáskor érzi felszabadultnak magát a mocorgáshoz. Nem csak nem kell, de nem is szabad már neki a magasan elhelyezett pelenkázó asztal. Ágyon kell pelenkázni, annak is a közepén. És még ott sem biztos ...
tegnap 21:01
 14/17 SZTANN ***** válasza:
0%
És jól tetted, hogy a pelenkázót szétszedted és elpakoltad. Már nem alkalmas a gyerekhez.
tegnap 21:03
 15/17 A kérdező kommentje:
Már rég visszakerült a pelenkázó, azóta folyamatosan rajta van a keze a gyereken, ha ott fekszik.
tegnap 21:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez marhaság, SZTANN, én másfél évesen is a pelenkázón öltöztettem őket, önmagában nem veszélyes, csak fogni kell őket közben.
tegnap 21:07
 17/17 SZTANN ***** válasza:

16-nak: attól hogy te mit csináltál (nem tudni mennyire mozgékony gyerekkel, milyen magasan), attól még továbbra sem értek egyet. És a 7 hónapos egészségesen mozgékony gyereknek a magas pelenkázó igenis kész életveszély.

Szeretsz veszélyesen élni ... az a te dolgod.

ma 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!