Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen érvekkel győzzem meg a...

Milyen érvekkel győzzem meg a férjem, hogy ne hagyja magára a gyereket a pelenkázón?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy alap dolog és itt sokaknak el fog borulni az agya a kérdés hallatán. Nyugodtan boruljon el, de csak a kérdés szempontjából releváns választ írjátok le.

Többször kértem, hogy ne hagyja a babát a pelenkázón felügyelet nélkül egy pillanatra sem. Nem tartotta be, ezért szétszereltem a pelenkázót és eltettem.

Most harcol, hogy visszakapja, de ego kérdést csinál a férjem az ügyből. Azt mondja, hogy ő ismeri a babánkat és tudja, hogy nem fog leesni. Különben is, bántja, hogy nem bízom meg benne, mert úgy gondolja, ezzel az ő képességeit becsmérlem. Nálam leeshet, de nála biztos, hogy nem fog.

Már elmondtam neki, hogy benne bízom, de egy pillanat alatt lefordulhat a gyerek, amikor ő ellép. Mutattam neki videót is, amin egy csecsemős nővér magyaráz ennek a fontosságáról. Mondtam, hogy milyen rossz kimenetele lehet egy ekkora esésnek. Egyik sem hatja meg, mert ő olyan profinak tartja magát, hogy nála nem eshet le a baba és amúgy is, ismeri a gyerekünket és tudja, hogy nem tesz hirtelen mozdulatokat(?!).

nov. 3. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi idős a gyerek?
nov. 3. 08:20
 2/12 A kérdező kommentje:
7 hós. Forog, mászik, fel is áll.
nov. 3. 08:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudod meggyőzni, ezek alapján, amiket leírtál. Jobb, ha nem kockázatod meg. Kedvenc érvem az "ő ismeri a babátokat és tudja, hogy nem fog leesni". Jó lehet, hogy így a jövőbe lát.
nov. 3. 08:30
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg mondd meg, hogy a gyerekek változnak, és egyszer BIZTOS FOG hirtelen mozdulatot tenni, ahogy nő. Neki pedig nem lesz ideje ezt kiismerni, mert az elsőnél bizony már le is fog zúgni...

Az én kisfiam sem mocorgott ott sokáig, aztán egyszer csak gondolt egyet, és azóta folyamatosan, pedig már 2 éves 😀

U.i.: barátnőmet az előszobában lévő asztalra tette le az anyukája, mikor vitte haza a kórházból, míg becsukta az ajtót, és mire visszafordult, már épp a szélén készült lefordulni, pedig az újszülöttek nem is tudnak elvileg forogni... utána soha többet nem forgott, míg "el nem jött az ideje", csak és kizárólag ott és akkor, az asztal tetején... Egy gyereket NEM LEHET ISMERNI! Ettől a férjed nem lesz kevesebb, senki nem ismeri a gyerekét ilyen szempontból, mindig csinálnak váratlan dolgokat, amire a szülő sosem gondolna!

Én pl. erre értem ki pár napja a wc-ből: [link]

nov. 3. 08:32
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet!

Azta mindenit :D

Sajnos mindig felhozza érvnek, hogy nálam leesett az ágyról. Egy pillanat műve volt az is, szégyellem is magam miatta, azóta sokkal óvatosabb vagyok.

nov. 3. 08:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a férjemnél úgy esett le a pelenkázóról, hogy konkrétan el sem mozdult mellőle, csak átnyúlt felette valamiért. A gyerek volt 4-5 hónapos, hátról hasra, ha forgott is, nagyon nehézkesen, már nem emlékszem. És nyugodt baba volt, de pont ebben a pillanatban döntött úgy, hogy tesz egy olyan hirtelen mozdulatot, amitől leesett. Úgy, hogy ott sem hagyta, egyszerűen nem volt rajta a keze. Na, nincs magaslati pelenkázás, max. az ágy közepén, de inkább a földön.

Szóval a férjed csak ne legyen úgy oda magáért, hogy ő mennyire ismeri a babát, mert egyetlen egyszer kell a babának máshogy dönteni… Jön valami bazinagy légy, amit érdekesnek talál, elfordul és le is borul.

nov. 3. 08:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy a balesetek pont azért vannak, mert mindenki pontosan tudja, hogy nem lépünk a vonat elé, csak egyszer mégis elélép valaki. A baba meg nem egy felnőtt, érett, gondolkodó lény, ő nem tudja, hogy veszélyes, amit csinál, 2 évesen is még simán lelépnek a szakadék szélén, mert nincs félelemérzetük.
nov. 3. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Semmiképpen sem, 7 hós, oké ha egy újszülöttről lenne szó megértem hogy el lép 2 méterre de ez egy 7 hónaposnál tragikus lehet.
nov. 3. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Menjetek el ingyenes baba elsősegély oktatásra, ott komoly példákat szoktak felhozni.

Barátnőm kisfiát is apuka pelenkázta, annyi volt hogy elfogyott a popsikrém és benyúlt a fiókba érte, gyerek leesett, a pelenkakuka és a pelenkázó közé, beszakadta feje, varrni kellett, eltört a kulcscsontja és 3 napot voltak kórházban.

nov. 3. 12:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a második gyerek forgott le a francia ágyról. Igen, a férjem vigyázott rá 😅 Mentségére kegyen mondva a gyerek 4 hónapos volt és addig nem tudott átfordulni, 1 percre nézett el, míg a nagynak valamit odaadott és a baba azt gondolta itt az ideje a meglepinek.

Szerencsére az ijedtségen kívül más baj nem lett, de ha a pelenkázóról esik, ez nem olyan biztos. Veszélyes, mi is tanultunk belőle, 1 pillanat es megvan a baj.

nov. 3. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!