Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év után hogyan pelenkázod a...

1 év után hogyan pelenkázod a gyereked?

Figyelt kérdés
most 1 év + 1 hónapos a lányom, közelharcot vívunk a tiszta pelusért. úgy vettem észre, a pelenkával van a baja, nem is a cserélével. lehet, hogy most kéne megpróbálni bilire szoktatni? vagy még korai?
2011. aug. 21. 08:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Én 1 évesen kezdtem bilire szoktatni.Ha zavarja a pellus,akkor kezd el a leszoktatást.Még most meleg van,ilyenkor érdemes.Az is lehet hogy nagyon melege van a pelenkába.Hagyd szabadon és fél óránként ültesd a bilire.Az enyém így szokott le.Ismerek olyan babát,aki 7 hónapos kora óta bilibe kakál.
2011. aug. 21. 08:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Én a kezébe szoktam adni valamit, amivel leköti magát, vagy ha ez sem segít, folyamatosan beszélek neki mindenfélét, vagy énekelek neki -mint egyébként is-. Nem egyszerű, igaz, de én azt vallom, hogy szobatiszta lesz majd magától is, ha megérik rá. Nem erőltetem a bilire, pedig már lassan két éves lesz. Kell hozzá bizonyos idegrendszeri érettség (az első válaszadónak üzenem, hogy 7 hónaposan, ha nem ül még magától a bilire, csak ráteszik, attól még nem szobatiszta!) Egy gyógypedagógus
2011. aug. 21. 08:54
 3/12 A kérdező kommentje:
eddig működött, hogy a kezébe adok valamit, meg lekötöm a figyelmét, de már nem. ha már meglátja a pelenkázósarokot, már tiltakozik. ha máshol próbálom átcserélni a pelust, akkor is fel van háborodva.
2011. aug. 21. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Ezen szinte minden gyerek átesik, mi is küzdöttünk egy-két hónapig, üvöltött, és rúgott. De elmúlt :) Megpróbálhatod a bilizést is, de erőltetni tényleg nem kell,majd az is jön magától.
2011. aug. 21. 09:02
 5/12 A kérdező kommentje:

szóval van esély, hogy kinövi?

de jó lenne!

Köszi!

2011. aug. 21. 09:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt ilyen korszak, nekem az jelentett megoldást, hogy bugyipelust vettem, így csak a kakinál szenvedtünk - azt csak fekve lehet megoldani -, a többi, csak pisis pelust villámgyorsan állva cseréltem rajta.

Elsőnek én is üzenném, hogy a gyerek akkor lesz szobatiszta, amikor vissza tudja tartani a pisit-kakit, illetve jelezni tudja, mikor kell neki. 7 hónaposan attól, hogy éppen mindig véletlenül bilibe sikerül kakilnia, mert rá van ültetve a baba, attól még nem szobatiszta.

2011. aug. 21. 09:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja, és természetesen ez is csak egy korszak volt, nem tart örökké. :) Szóval nyugi, ki fogja nőni. :)
2011. aug. 21. 09:25
 8/12 anonim ***** válasza:
11 hónapos lányommal én is küzdök a pelenkázással.Hasra vágja magát, elkúszik, forog, mint a gép stb. ( ő még nem állt fel) Nálunk még működik, hogy a kezébe adok valamit, így a hátán marad arra a 2 percre.Én azt utálom, amikor kaki után törlöm a fenekét, ő meg matat a kakis pelusához, ezért gyorsan ki szoktam szedni alóla, hogy ne nyúljon bele véletlenül se.Szerintem is korai még ennyi idős korban a bilizés.Én legkorábban másfél éves kora után kezdeném el, annál előbb semmiképpen.Egyrészt nem sietünk sehová, másrészt ehhez még kicsi.Nem tudja még visszatartani.Barátnőm lánya 2 éves lesz, most jutott el arra a szintre, hogy már ment pisi is , kaki is a bilibe, de nem mindig szól.Szóval fél siker.A gyereknek erre is meg kell érnie, ez olyan, mint az egyedül evés.Nem is értem, miért kérdezik egy éves státuszon, hogy pohárból egyedül iszik -e, kanalazni próbál -e? Ja!A kezébe adom a kanalat, vagy kidobja az etetőszékből, vagy elkezdi rágcsálni.Figyelnem kell, nehogy ledugja a torkán.A poharat pedig magára borítaná, vagy szintén eldobná.
2011. aug. 21. 09:52
 9/12 anonim ***** válasza:

15 hónapos korától bugyipelenkára váltottunk, mert képtelenség volt tisztába tenni. A pelenkázóra le sem feküdt, az ágyon nem volt tovább fél percnél. (pisis pelusnál nincs is ezzel gond. Na de mikor teletrottyolja...) :-)

Most ott tartunk, hogy kaka után irány a fürdőszoba. A bugyipelust lekapom róla, nagyjából megtörlöm a fenekét, aztán beletérdel a lavor vízbe, és megmosom. :-D

Ezt most (még) hagyja. Na de a tiszta pelust is villámgyorsan kell ráadni, mert hamar elfogy a türelme.

A bili nálunk még korai, próbáltuk.

2011. aug. 21. 23:01
 10/12 A kérdező kommentje:

köszönöm. akkor ez normális. és marad a sebtiben, állás közben pelus csere. illetve kipróbáljuk a bugyipelust.

már csak azt nem tudom, hogy a férjem hogy fogja tudomásul venni, hogy ez van. ha ő pelenkázza, akkor erővel tartja fekve, mert "két percet ki kell bírnia nyugton"...

2011. aug. 22. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!