Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kor után már nem elég...

1 éves kor után már nem elég a tápszer reggelire vacsorára? Már kell szilárdat adni olyankor? De hogyan, a kisfiam megissza a tejet, aztán vigyem reggelizni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 07:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Két lehetőség van:

- vagy ébredés után megkapja a tápszert és rá fél-egy órára rá van a reggeli.

vagy :

- egyből reggelit kinálsz neki és az ital hozzá a tápszer.

2010. nov. 5. 07:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Én inkább forditva csinálnám: elöször adok neki enni és utána inni, reggel is, meg este is. Ha elöször folyadékkal megtölti a gyomrát, akkor nem fér bele tartalmasabb, és éhes marad.

Ha feltétlen elöször inni akar, akkor ne az egész adagot add oda neki, hanem csak eg keveset, ami még nem teliti el, és az étkezés végén a többit.

2010. nov. 5. 07:50
 3/5 anonim ***** válasza:

jól írta az első.

Viszont az én két éves lányom van úgy, hogy a kakaón kívül nem kér mást reggelire. Hozzáteszem, hogy nem jó evő sajnos.

2010. nov. 5. 07:50
 4/5 anonim ***** válasza:
13 hónapos múlt a kisfiam, és reggel-este tejitalt iszik. Reggel 6-7 között valamikor 20-260 ml, majd 10 órakor kap szilárd "reggelit". Kenyeret valamilyen feltéttel például, nasinak egy joghurt. 17 órakor uzsonnázik gyümölcsöt, plusz mondjuk megeszik egy babajoghurtot vagy babapudingot, esetleg egy szelet kalácsot, vagy egy pogit. Este 7-kor fürdetés, és fürcsi után megiszik vacsira szintén 200-260 ml közötti mennyiségű babatejet, és ezzel alszik reggel 6-7-ig. Szerintem ez tök elég neki, nem akarom még ezeket kiváltani szilárd kajával. Eszik elég szilárd kaját három étkezésre.
2010. nov. 5. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:

1 éves kora után én már kezdtem leszoktatni a kislányomat a tápszerről,reggelire már nem is azt kapott,hanem kezdetnek tejpépet,aztán lassanként szoktattam hozzá a pékárus-felvágottas reggelihez,majd kapta a rendes tejből készült tejbedarát.Esténként kapott tápot vacsira,240 ml-t,de arról is fokozatosan leszoktattam,méghozzá úgy hogy kakaót tettem mindig a tápszerhez és igy hozzászokott a kakaóhoz,a tápszerről meg leszokott.Most is kakaó a vacsija,fürcsi után kapja.5-6 körül eszik tartalmas kaját,pl. felvágottat zsemlével,vagy ami az ebéd volt,mikor mit találok ki neki és igy este 7 után már csak a kakaót kivánja.

Egyébként azt úgyis észreveszed,ha a babádnak nem elég a tápszer,mert akkor éjjel felkel,ha éhes, meg reggel is biztos jelzi,ha kell neki még étel.

2010. nov. 5. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!