Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák! Ti mikor és...

Kedves Anyukák! Ti mikor és hogyan tanítottátok meg a gyermeketeket kanállal enni?

Figyelt kérdés
okt. 29. 07:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A kezében adtam a kanalat, aztán próbálkozott vele.
okt. 29. 07:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, egy éves volt ahogy kezdtük
okt. 29. 07:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tanitottam csak volt lehetősége tanulni

Egy időben jobb kézben fogta a kanalat, ballal meg pakolta a szájába a kaját 😂

Aztán szépen ráérzett.

okt. 29. 07:25
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Két kanalas módszerrel: nála volt egy kanál, amivel próbálkozott, meg nálam egy, amivel adtam neki az ételt.
okt. 29. 07:26
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

8-9 hónapos korában adtam a kezébe a kanalat, aztán túrkálhatott, pacsmagolt, nyílván nem használta rendeltetésszerűen. De látta, hogy mi is kanállal eszünk és 1 éves kora előtt már viszonylag ügyesen kanalazta a szájába az ételt.

Ezután kapta meg a villát.

Most 20 hónapos, mindkét evőeszközzel szépen eszik.

okt. 29. 07:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

6 honapos kora ota kap kanalat, egyutt eszunk, stb, de csak 1,5 evesen kezdte el funkcionalisan hasznalni is, de akkor mar a villat is hozzacsapta, azzal is tud enni mar.

En ebbol nem csinaltam gondot, minden gyerek megtanulja egyszer, nyugi kerdezo :D

okt. 29. 10:51
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

Ezen ne izgulj, ha még csak kézzel eszik, de nem malackodva, az sem gond.

Ajd neki egy kanalat pluszban, amivel próbálkozhat, idövel rájön, hogy müködik, közben meg te etetheted egy másikkal, ha kell.

okt. 29. 10:54
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Már 6 hónaposan adtam a kezébe kanalat előre megtöltve.

10 hónapos volt amikor először elé tettem a tányért kanállal (lencse főzelék volt). Beletettem a kezébe a kanalat és mutattam hogy kell. Aztán csinálta szépen magától, amíg meg nem unta és el nem kezdte marékkal enni. :D

11 hónapos, még mindig ez van, kB 10-15 kanálig türelmes és szépen eszi kanállal, aztán megunja és megy marékkal. Sok koszt csinál így, de muszáj neki lehetőséget adni a gyakorlásra (ha nem is minden nap), mert így tudja megtanulmi. Nekem lesz könnyebb a dolgom, ha minél hamarabb megtanulja. (Főleg, hogy tervezünk testvért kis korkülönbséggel és hatalmas előny lesz ha 2 évesen már rendesen tud evőeszközzel, önállóan enni.)

okt. 29. 11:47
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én az apukája vagyok, de gondolom én is válaszolhatok!

Onnantól kezdve, hogy tudott stabilan ülni, mindig velünk egy asztalnál és velünk egyszerre evett a gyerek, és ugyanazt azt az ételt amit mi (legfeljebb kisebbre vágtuk neki). Az evőeszközöket meg odatettük mellé. Sosem etettük. Körülbelül 1 éven keresztül csak a kezével evett, és egy év utána fokozatosan kezdte el használni az odarakott evőeszközöket. Egyszer sem adtuk a kezébe, magától kezdte el használni, először kevészszer és nagyon ügyetlenül, de hónap alatt egyre feljettebbül. Először villával tanult meg enni, és valamennyivel több idő elteltével pedig kanállal a leveset.

Két éves kora után néhány hónappal már tudott rendesen enni.

okt. 29. 12:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is a két kanalas módszert próbálom, néha a sajátját a szájába veszi, de gyakran csak beletúr a kajába, és a másik kezével piszkálgatja az ételt, keni ide-oda. Akkor ez így megy? Összekeni a ruháját, jut az arcára, hajába stb.
okt. 30. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!