Szülők, akik külföldön vállaltatook gyereket: hogyan
tanitották meg a gyermeketek mind a két nyelvre?
Figyelt kérdés
Gondolom a magyar nyelvet tuti megtanitották nekik, magyar mivoltotok alapján. Viszont az ország nyelvét hogy?
Oviba küldtétek és ott elsajátitotta?
Vagy nyelvtanárhoz vittétek?
Komolyan érdekel a téma.
2015. szept. 9. 16:30
1/6 anonim válasza:
Nálunk párhuzamosan tanulja, én magyar vagyok, a férjem külföldi. De egyébként bőven elég az óvoda, meg addig is csak viszi az ember helyekre a gyereket.
2015. szept. 9. 16:41
2/6 anonim válasza:
Tanárhoz emiatt nem vittem, nem is vinném, amint bekerült az első közösségbe, pikkpakk ráragadt a nyelv. Nem győzöm követni. :-)
2015. szept. 9. 16:42
3/6 anonim válasza:
Nalunk az a helyzet mint az elso valaszolonal.
Az adott orszag nyelvet oviban, bolcsiben seperc alatt megtanuljak.
Nekik meg olyan egyszeru !
Otthon meg mindenki az anyanyelven beszeljen vele.,
2015. szept. 9. 18:29
4/6 anonim válasza:
Otthon csak magyarul beszélünk és másfél éves kora óta járt oviba, először csak heti egy napot hogy tanulja a nyelvet aztán a napok száma változott ahogy nőtt. Most 4 és fél éves és hétfőn kezdte az iskolát és angolul sokkal jobban beszél mint magyarul, a közöségbe nagyon gyorsan ragadt rá a nyelv.
2015. szept. 9. 22:36
5/6 anonim válasza:
Mi később költöztünk ki külföldre, azt látom, hogy az itt született magyar gyerekek az ország nyelvét hamar elsajátítják amikor közösségbe kerülnek, az otthon magyarul beszélő szülőkkel pedig szépen beszélnek magyarul. Vannak magyar mesekönyveik, a szülők magyarul mesélnek este és magyar mese DVD-ket is néznek.
Nyelvtanár pici korban még nem játszik, bőven elég ha a helyi közösségekben hagyod a helyi gyerekekkel együtt játszani.
2015. szept. 10. 01:16
6/6 anonim válasza:
Nekem heteken belül megszületik a babám Norvégiában. Mi magyarul fogunk itthon beszélni, a férjem is magyar. Aztán a közösségben meg majd megtanulja a norvégot. Én is óvodában dolgozom ( dolgoztam) és tudom, hogy ott pikk pakk megfogja tanulni :) Egy cseppet sem aggódom :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!