Mikor és "hogyan" tanítottátok meg gyermeketeket lépcsőn felmenni az emeletre? (lakótelepi lakás)
Nekem elég erős, masszív a fiam, így már 11 hónapos kora körül "felküldtem" a másodikra.
Szépen mentem utána, ő küzdött felfelé, 20 perc alatt fel is értünk...
Csak 16 hónaposan indult el, addig ez volt a módi.
Valahogy jött magától.
Míg nem ment, addig vittem őt ölben, aztán megtanult járni, és onnantól már ő is meg akarta próbálni, gondolom utánozni akart minket. Az elején még hamar elfáradt, pár lépcsőfokot ment csak (nem mászva, hanem lábbal, kapaszkodva korlátba és a kezembe). Másfél évesen már egész jól ment neki a lépcsőzés (de még nem váltott lábbal). Most 2 évesen próbálja a váltott lábas lépcsőzést is, és egyedül megy, nem akarja már fogni a kezem.
Első vagyok, bocsánat, a lényeg lemaradt: mászva ment így fel a fiam, amikor elindult, onnantól kezdve egyik kezével kapaszkodott, a másikkal az enyémet fogta.
Most 3 éves lesz, le és fel is egyedül megy, ha mág nem vagyok a lépcsőházban, akkor is tudom, hogy ügyesen fel/leér nélkülem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!