Van valaki akinek a babája nyelvfék nélkül született/ kicsi nyelvfékkel?
Figyelt kérdés
Pici korában többször tartotta kint a nyelve hegyét a babám, és mindig éhes maradt ha szoptattam, tulajdonképpen csak fél -1 órára volt elég neki. Kapott tápszeres pótlást, azt szépen ette. Elvittem orvoshoz, azt mondta hogy nincs nyelvfékje (amit a kórházban észre se vettek), vagyis van, csak nagyon pici kérdeztem akkor hogy mi a teendő, azt mondta hogy semmi. Ha lenne nőve akkor felcsippentenék, de így hogy nincs nem tudnak vele mit csinálni, így kell megtanuljon enni és beszélni, de ez nem fog neki gondot okozni, annyiban okozott gondot hogy csak az előtejet tudta kiszivni tőlem a többit nem, ezért maradt éhes, és emiatt is apadt el a tejem, mert a tejleadó reflexem nem működött mellszívóra. Most a hozzátáplálásnál mégis gond van, legalábbis szerintem. Darabosat nehezen eszik, legalábbis kanállal. Ha csipkedek neki darabokat, vagy babapiskótát eszik, de kanálból nem. Eddig szépen gagyog, (baba, mama, papa, tata, szisza, tete) Kis figyelmes baba, azonban ami aggaszt hogy például csak irtó kicsi lyukú cumiból eszik mert ha már picit nagyobb a lyuk rajta mintha nem tudná nyelni, csak öklendezik, vagy kiköpi, vagy kicsorog a száján, pedig már 10 hónapos. Érdekelne nagyon hogy valaki volt-e így vagy tényleg nincs-e teendő mert aggaszt.okt. 26. 16:40
1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként fel tudja emelni a nyelvét a szájpadlásához, pl. Szoktam utánnozni vele a "pacit" (ló) (nem tudom ennek hogy mondják), de csinálja utánam és hibátlanul megy neki.
Ezt most furcsán fogalmaztam meg de remélem lesz aki érti mire gondolok. 😅
okt. 26. 16:44
2/5 anonim válasza:
Ha feltudja emelni a nyelvét a szájpadlására akkor nincs nyelvféke, az enyémnek is nyelvféke van.
3/5 A kérdező kommentje:
És ez mennyire gond? Zavarni fogja valamiben?
okt. 26. 17:42
4/5 anonim válasza:
Állítólag elképzelhető hogy a beszélésben igen, de ez nem biztos, mert unokohugom 12 éves és most fogják neki felcsippenteni mert fogszabályzós lesz. Baj tudja mi köze a kettőnek egymáshoz, sosem volt probléma sem a beszéddel sem az evéssel, rákérdeztem az anyukájánál. De nyelvfékből is van ezer féle van akinek zavarni fogja van akinek nem a beszédét vagy miegymást. Kislányom nyelvfékes,nem ér fel a nyelve a szájpadlásra, 9 hós, aztmondták hogy majd meglátják később hogy gondot okoz e a beszédben vagy sem
5/5 anonim válasza:
Igen, és sajnos később gondot is okozott a beszédben, így sanszos a logopédus nektek is, de addig ő nem fog tudni eredményt elérni, amíg súlyos pénzeket ki nem fizettek majd a manuálterápiáért, ami ezen segíthet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!