Húgyúti fertőzés lehet a fogzás alatt?! Láthatatlanba meglehet ezt mondani?
Kisfiú, 6hós.
Tegnap vettük észre, hogy a pelusba ahol a fütyi is van zöldes foltok vannak, borsó és bab nagyságúak. A fütyi körül minden rendbe, nézegettük neki magától nem váladékozott ez pisivel jött. Ma reggeli pelusba nagyobb adag zöld folt volt és azonnal írtam és képet küldtem a védőnőnek aki a gyerekorvoshoz tanácsolt, felhívtam elmondtam ezt neki és antibiotikumot írt fel, menjek váltsam ki, reggel-este adjuk, hétfőn telefonáljak megint. Felhívtam egy másik dokit (családba ismerős) aki kimondta, hogy ez lehet fertőzés megkéne nézni a pisit. Mi a mai nappal adtunk neki antibiotikumot.
Viszont fogzik rendesen, reggel olyan csúnyán sírt mint még soha és megvigasztalhatatlanul vagy fél órán át, konkrétan álomba sírhatta magát, elmentem vele a patikába azidő alatt és azóta nyugodt. Most este alig birtuk elaltatni és bekentem neki az innyet és éreztem egy kis recét. Lehet a délelőtti sírás emiatt volt, hogy áttörte?! Mert azt hittem fáj a fütyi vagy rossz a közérzete mert se enni nem evett plusz 37,7 hőemelkedése volt.
A konkrét kérdésem, hogy elsőnek nem kellett volna egy vizelet tesztet készítettni?! A doki olyan hamar sablon szerűen ledarálta ezt amikor telefonáltam, hogy most kételyek vannak bennem… értem én, hogy orvos x éve és, nem kérdőjelezném meg de most mégis.
Hetek óta se nappalunk se éjszakánk sincs, étvágya nuku… és akkor most mitől lehetnek ezek a foltok?! Délbe kapott első adagot a gyogyiból azóta nincs zöld folt.
Nem köhög nem tüsszög csak néha éjszaka hőemelkedése van, nem eszik és tegnap óta zöld foltos erős szagú a vizelete.
Jó lett volna vizeletvizsgálat, de ha elkezdtétek az antibiotikumot, akkor azt már végig kell szednie, de én utána ragaszkodnék a vizsgálathoz.
Amúgy fozgás alatt fogékonyabbak mindenféle betegségekre. Az én fiamnak is volt húgyúti fogzás alatt is, na de korábban is.
Fogzás alatt is lehet húgyúti fertőzés, de köze nincs hozzá.
Mi is most ezzel szenvedünk. Dokink ezeket az okokat mondta: hajlam, kaki oda került, sokáig pisis pelus, kuki vége szűkebb pl. Ha többször előfordul hasi uh is szükséges.
Na de antibiotikum előtt pisivizsgálat kellett volna. Nekünk helyben is megnézte, és tenyésztésre tovább küldte.
Ha vége az antibiotikum kúrának, akkor újra tenyésztés, hogy elmúlt-e.
Hát az én kisfiamnak nem múlt el, így most kapott egy másik antibiotikumot ami kimondottan erre való.
Furcsa a dokitok az biztos. Ha vége a kúrának, én biztos ragaszkodnék a helyedben a tenyésztéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!