Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor éri el a baba azt a...

Mikor éri el a baba azt a kort, hogy az édesapa átvehesse az anyától?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy tervezzük, hogy szülés után én, mint anya térnék vissza minél hamarabb dolgozni, az édesapa pedig GYED-re menne. Fontos információ lehet, hogy én otthonról dolgozom, teljes távmunkában, tehát rendelkezésre tudok állni, ha szükség van rám, de nyilván nem több órás tevékenységekre vagyok ilyenkor elérhető, rövid időre meg tudom szakítani a munkát, ha kell.

Azokat kérdezem, akinek már van kisgyermeke, vagy tapasztalata babákkal, hogy szerintetek mikor éri el a kisbaba azt a kort, hogy ilyen módon átvegye az édesapa a gondozását?

okt. 23. 10:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ha nem anyatejes, akkor az első perctől eltudja látni az apja. Minnél korábbtól és minnél inkább az apa az elsődleges gondozó szerintem annál kevésbé lesz később gond a szeparációs szorongás.

Nálunk a férjem home officeban dolgozik, tud tőle dolgozni, mivel hétköznap éjszaka én kelek a gyerekhez, napközben mindent én csinálok a gyerek körül. Ha most, 10 hónapos baba mellett cserélnénk helyet, és én dolgoznék home officeban nem működne a dolog. Van amit csak akkor hajlandó megenni, ha én adom, van hogy csak mellettem hajlandó elaludni napközben.

Ha nem vagyok itthon, akkor viszont "nem hiányol".

Ha az elejétől az apja látná el nagyrészt és én lennék elejétől a dolgozó szülő, akkor szerintem ugyanúgy működne, mint ahogy működik a fordított felállás. Csak az elején el kell dönteni mi a fontos és az apa mennyire hajlandó full anya szerepét felvenni.

okt. 23. 21:03
 22/23 anonim ***** válasza:
19-es: persze, de akkor az első perctől kezdve az apának kell nagyrészt gondoznia, és tápszerezés vagy fejés+cumisüveg etetéssel működhet igazán jól.
okt. 23. 22:15
 23/23 anonim ***** válasza:
51%

Mi is cseréltünk az apjával, 10 hónapos volt akkor a lányom. Semmi gond nem volt, az apjával még jobban is elvolt, mint velem.

Annyi csak, hogy én először 4 órában mentem vissza, aztán 1 éves kora után váltottam 6 órára.

Arra figyelj, hogy legyen egy fix idősáv, amikor dolgozol, és lehetőleg legyél elkerítve tőle, a legjobb egy külön szoba becsukott ajtóval. Így meg tudja tanulni, hogy mikor anyázhat és mikor nem.

Azt még hozzátenném, hogy az apja is a kezdetektől pelenkázta, altatta amikor itthon volt, így ez már nem volt fura a picinek.

okt. 24. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!