Mikor fog elindulni a kislányom?
14 honapos lesz 20dikan a kislanyom, butoroknal kapaszkodva megy...mikor fog elindulni magától, szeintetek?
Sokan mondják hogy már mennie kellene, stb..nekem ő az első gyerekem🥰
Nagy átlag szerint 1 éves kor környékén indul meg.
De az égvilágon semmi baj sincs, ha "rátesz" 2-3 hónapot.
Türelem!
Majd ha úgy érzi :)
Fiam 4 hónapig sétált bútorok mellett, mire elindult 13 hónaposan.
Lányom kb 1 hetet sétált bútorok mellett, 10 hónaposan elindult.
Nincs elkésve, de a jóisten sem fogja megmondani, mikor lesz ebből valami.
Nehez megmondani. Nalunk 5 honapot setalt kapaszkodva, mire elindult 17 honaposan.
Masoknal meg ez sokkal hamarabb jon el :D
A kapaszkodva lépegetés és az önálló lépések között szokott lenni általában még két állomás:
- elengedett kézzel áll
- önállóan feláll
A fiam mondjuk hamarabb lépett egy párat, minthogy önállóan felállt volna, de valóban akkor kezdett biztonságosan menni, mikor már fel is állt teljesen egyedül.
Ő egyébként 9 hónaposan állt fel kapaszkodva, egyből lépegetett is bútorok mellett, de csak napra pontosan 13 hónaposan indult el.
Viszont nem kell aggódnod, a lányod sincs elkésve, hivatalosan 18 hónapos korig kellene elindulni (sőt, nekem két ismerős családban is csak 19 hónaposan indultak el a babák, és semmi bajuk nincs elvileg).
Ezt a gyermekorvostól kellene megkérdezni.
Ha rendesen fejlődött, akkor szerintem azért érinti egyik lábával lábujjheggyel a talajt, mert lépni szeretne, de még nem meri egészen elemelni a talajtól a lábát, bizonytalan. Csípőficamra szűrték ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!